Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach.
Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Aby tradycji stało się zadość, rybę po grecku możesz przyrządzić także liściem laurowym i zielem angielskim. Pełną pomidorowych smaków i aromatycznych ziół rybę po grecku zajadaj przez całe święta!
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Ryba na obiad to świetne rozwiązanie, bez względu na to, czy preferujesz kuchnię polską, czy też lubisz odkrywać egzotyczne smaki. Ryba to wiele możliwości podania, ponieważ, w zależności od gatunku, pasuje do niej naprawdę mnóstwo dodatków.
Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy. Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Jest wiele przepisów na rybę po grecku, ale ten towarzyszy mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Polecam do wypróbowania. Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa.
Jak przyrządzić rybę po grecku ? Na koniec warto zauważyć, że co prawda w samej Grecji nikt nie słyszał o czymś takim jak nasza ryba po grecku, jednak niczemu to nie przeszkadza, ważna bowiem nie jest nazwa, a smak. Nie oznacza to jednak, że poza Świętami Bożego Narodzenia nie można jej przyrządzić i skonsumować na obia bądź kolację. Rybę po grecku zwykle robię kilka razy w roku. Znalazła ona rzesze swoich fanów i przyrządzamy ją coraz częściej i coraz chętniej.
Rybę w panierce przyrządza się bardzo łatwo i szybko. Taka ryba to doskonały pomysł na szybki obiad! Jeśli ktoś miał już do czynienia z filetowaniem ryb na pewno poradzi sobie doskonale. Jeżeli jednak jesteś początkującym kucharzem, pamiętaj, że rybę przed panierowaniem i smażeniem należy najpierw odpowiednio przygotować. Jak odchudzić rybę po grecku Pamiętam jak w zeszłym roku zostaliśmy zaproszeni na wigilijną kolację i gospodyni zaserwowała rybę po grecku.
W pierwszej chwili niesamowicie się ucieszyłam, ponieważ uwielbiam tę potrawę. Dla wielu ryba po grecku to obowiązkowe danie wigilijne na świątecznym stole. Koniecznie zobacz też inne przepisy kulinarne zbliżone do przepisu na jak przyrządzić rybę.
Z kolei samą rybę należy podsmażyć, a potem udusić w sosie. Jaka ryba do ryby po grecku? Do ryby po grecku najbardziej nadają się białe, chude ryby morskie. Czy rybę po grecku możesz podać pokrojoną w dzwonka, czy konieczne są filety? Rybę rozmrozić, posolić, obtoczyć w panierce.
Warzywa zetrzeć na grubej tarce, na oleju. Przyprawić pieprzem, cukrem oraz wegetą. Dodać koncentrat pomidorowy. Usmażoną rybę przełożyć partiami do. Dusić jeszcze przez minut.
Jak Przyrządzić Rybę W Sosie Greckim Siostry Anieli - informacje, zdjęcia, materiały video. Pyszna i zdrowa, z pewnością zasmakuje osobom, które nie przepadają za rybami przyrządzanymi w tradycyjny sposób. Delikatna ryba pod pierzynką z duszonych warzyw zachwyci całą rodzinę, nie tylko w święta. I bardzo dobrze, bo danie to jest smaczne, pożywne i łatwe w wykonaniu.
Oto jak ją przyrządzić, żeby zadowoliła wymagające podniebienia. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Zobacz jak ją smacznie przyrządzić.
Rybę w sosie możesz przyrządzić na patelni, smażąc wybraną rybę, a następnie polewając ją sosem ziołowym lub warzywnym, ale polecamy również zapiekane ryby w sosie w piekarniku! Duszona ryba – z minimalnym dodatkiem tłuszczu, np. Ryby to niezastąpione źródło wielu cennych dla naszego organizmu składników. Dlatego przepisy na rybę po grecku.
Oczywiście nie bez znaczenia są też ich wspaniałe walory smakowe,z uwagi na które tak wiele osób uwielbia dania rybne. Nie da się ukryć, że najzdrowsze ryby to te pieczone w piekarniku, dlatego też takie właśnie jedzmy najczęściej. Jeśli jednak najdzie nas ochota na pyszną smażoną rybkę, warto.
Jeśli preferujemy rybę smażoną to pamiętajmy o tym, że olej wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i dopiero układamy filety. Rybę obsmażamy z każdej strony – robimy to na dużym ogniu i bez przykrycia. Następnie, gdy już jej smak został zamknięty w środku, wtedy ogień zmniejszamy i kontynuujemy smażenie przez kilka minut.
Przygotowując śledzie po grecku, przepis można modyfikować według własnego uznania, aczkolwiek jego podstawa powinna pozostać taka sama, a więc śledź, przecier pomidorowy i reszta warzyw. Chcąc zaserwować swoim gościom śledzia po grecku, przepisy można spotkać w wersji z rodzynkami, które nadają potrawie bardziej słodkiego smaku. Tradycyjny przepis na rybę po grecku zakłada użycie dorsza lub podobnej białej ryby.
Dziś proponuję Ci złamanie zasa ale nie martw się, jak zwykle będzie pysznie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.