środa, 23 października 2019

Zupa jagodowa

Zupa jagodowa będzie pięknie prezentować się udekorowana i podana ze śmietanką kremówką. Dodaj do książki kucharskiej. Musisz być zalogowany do serwisu Zamknij. Wlej do zupy i zamieszaj. Gotuj przez minut i wyłącz.


Zupa jagodowa

Na końcu dodaj zahartowaną śmietanę oraz ugotowany makaron. Jagody gotujemy w wodzie jak na kompot, dobrze słodzimy wg uznania i doprawiamy trochę cynamonem. Wyprzedza wiśniową którą też lubię, ale jagodową bardziej.


Zabielamy słodką śmietaną i zagotowujemy. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Nakładamy na talerz ugotowany makaron - ilość wg uznania i nalewamy gorącą zupę. Zupa owocowa jest dobra i na zimno, i na ciepło, choć przy upałach wiadomo, że najlepsza jest mocno schłodzona. Jagody umyć i częściowo rozgnieść, zalać wodą i gotować.


Spróbować i ewentualnie doprawić wg własnego smaku. Wsypać cukier waniliowy, cynamon i sól. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wolno wlewać do zupy ciągle mieszając, aby nie zrobiły sięgrudki. D rondelka wlać kompot jagodowy i cukier wszystko zagatować. Co jakiś czas mieszać, aby kisiel uaktywnił swoje właściwości.


Gotować jeszcze chwilkę. Następnie wsypać kisiel. Powyższa zupa smakuje najlepiej z makaronem,np. Przed podaniem zupę można zabielić śmietaną.


Zupa jagodowa

W różnych regionach zupa jagodowa ma inny smak, w zależności od użytych przypraw. Do takiej zupy sprawdzą się też: anyż bądź ziele angielskie do zaostrzenia smaku. Suszony imbir, sok z cytryny a niektórzy dodają również listki rozmarynu. Więc jeśli masz ochotę eksperymentuj ze smakiem. Zupa dla dzieci – jagodowa z naleśnikami.


Tagi: zupa dla dzieci, zupa owocowa. Czas przygotowania: do 30min Poziom trudności: łatwy. Wakacje kończą się nieubłaganie. Już za kilka dni mój synek wróci do szkoły.


Zupa jagodowa

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa jagodowa. Ten przepis przyda Wam się nie tylko w okresie letnim, gdy można dostać świeże jagody, ale również w sezonie zimowym. Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat. Przepis z bloga Najsmaczniejsze.


Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Można podać z pełnoziarnistym bądź z mąki pszennej. Mogłabym ją jeść codziennie ;-) W gruncie rzeczy jest niskokaloryczna, wszystko zależy jaką ilość makaronu do niej zjemy i jaki ten makaron użyjemy. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.


Podaną z makaronem, białym ryżem. Zupę dodatkowo można wzbogacić smakowo cynamonem, cytryną, wanilią. Zupa jest tylko leciutko, bardzo delikatnie słodka, nie zmieniam jej koloru śmietaną, czy jogurtem, podaję w kolorze głęboko fioletowej czerni i bardzo intensywnego jagodowego smaku.


Ja najczęściej sięgam po przepis podany wyżej, w takiej wersji podawano mi od dziecka, po mimo otwarcia na. Cudowna, ukochana zupa jagodowa , jadania nie częściej niż raz, może dwa razy w sezonie. Dla odmiany można ją doprawić miętą.


Podczas tej przerwy wygrzewałam się nad morzem w Chłopach, w końcu po trzech latach dopisała nam pogoda. Tym razem na dni, dni pełne słońc Zobacz więcej. Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Piłka w kuchni.


Wodę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Pokaźny zbiór przepisów. Wsypujemy jagody i dodajemy sól, cukier oraz cukier waniliowy.


Dojrzałe czarne jagody zalać taką ilością wody, by się tylko zamoczyły i zagotować dobrze, aż popękają, potem przetrzeć przez sito i postawić, żeby męty opadły. Wolę wersje bez śmietany ale cześć rodziny jada ze śmietaną. Wtedy zlać czysty sok, wsypać do niego cukier, wrzucić cynamon, 0. Latem w upały schłodzoną jadam z kubka z makaronem na obiad i po obiedzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty