wtorek, 15 października 2019

Zupa selerowa przepis

Aromatyczny seler pobudzi apetyt twoich gości. Charakterystyczny smak selera, przełamany śmietanką, podbije serca tych, którzy z selerem byli dotychczas na bakier. Jest to zupa wyjątkowa, dlatego też zwykle serwowana jest przy specjalnych okazjach. Zupa krem z selera, ziemniaków i pora. Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie.


Wypróbuj przepis na prowansalską zupę selerową z dodatkiem pora, ziemniaków i cebuli.

Przepisy Porady Produkty Newsy i trendy. Prowansalska zupa selerowa - przepis Ewy Wachowicz. Seler, ziemniaki, marchewkę, pora i czosnek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oliwie z masłem. Jak warzywa się przyrumienią zalewamy je bulionem lub w Zobacz więcej.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Symfonia smakowa. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Roztapiamy masło z odrobiną oleju i podsmażamy najpierw seler, ziemniaki i marchew, gdy trochę się zrumienią dodajemy cebulę, por, i pietruszkę, przyprawiamy solą, wszystko razem mieszamy i podsmażamy. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Zupy Zupa selerowa z grzybami.

Niezwykle aromatyczna, i szybka w wykonaniu. Wrzesień to miesiąc, który wywołuje we mnie bardzo skrajne emocje. Zrobione i zjedzone Pychota! Zalać wywarem jarzynowym, dodać listek laurowy, sól, świeżo zmielony pieprz i gotować ok.


Zamiast śmietany można użyć mleka - zupa zrobi się lżejsza i tym samym bliżej jej będzie do prowansalskiego pierwowzoru. Zmiksować na gładki krem. Następnie wyjąć miękkie skrzydełka a resztę trochę przestudzić, następnie zmiksować razem serkami topionymi. Kremowa, deliktana zupa o charakterystycznym selerowym smaku. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.


Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów. Chcesz podzielić się swoją opinią? Podałam z kulkami ptysiowymi, świetnie smakuje z drobinkami, niteczkami zielonego ogórka i orzechami włoskimi.


Pyszna zupka bardzo polecam! Ta zupa ma moc rozgrzewającą i oczyszczającą, a w dodatku jest superzdrowa. Sprawdź, jak zrobić prostą zupę selerową za pomocą blendera. Zupa z sera należy do jednych z najsmaczniejszych białych zup jakie robię.


Ponieważ zupa z selera a właściwie krem z selera, jest aromatyczna i pożywna. Dla urozmaicenia faktury można podać do niej grzanki, podpieczone kawałki bułki, groszek ptysiowy albo ziemniaczki. Zupę selerową jadłam po raz pierwszy w jakiejś restauracji jesienną lub zimą kilka lat temu.

Doskonale pamiętam jak zachwycił mnie jej smak i bogaty aromat. Jako wielka miłośniczka bulwiastych warzyw czym prędzej zrobiłam ją po swojemu w domu. Od tamtej pory selerowa weszła do stałego kanonu zup, jakie gotuję w długie i ciemne wieczory.


Dzisiejsza zupa selerowa zaskakuje smakiem, konsystencją i aromatem dzięki dodatkowi oliwy truflowej, która rewelacyjnie komponuje się z kremem selerowym. Bardzo polecam to zestawienie! Zupę zapiekam z grzankami z domowego chleba i pokruszonym serem kozim. Posypuję świeżym tymiankiem i pieprzem.


W takiej formie to nasza ulubiona zupa krem. Idealnie kremowa z chrupiącymi grzaneczkami – zupa krem z selera w mojej wersji. Seler zazwyczaj stanowi jedynie dodatek do zupy.


Nigdy nie grał głównej roli w mojej kuchni #128578; Nadeszła jednak era selera, za oknami siarczysty mróz, a ja ugotowałam pyszną zupę krem z selera z grzankami, orzechami włoskimi i oliwą z oliwek, która jest wprost idealnym uzupełnieniem tego dania. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa selerowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty