środa, 9 października 2019

Ryba z cebulą i koncentratem

Czas przetworów trwa cały czas, a zima z przyjemnością zajrzymy na półki w spiżarni, by wypróbować to, co zrobiliśmy w lecie. Wiadomo,pieprz,ziele angielskie,listek laurowy. Duszę marchew z cebulą i zaprawiam koncentratem pomidorowym. Lekko ostra o winno- słodkim smaku.


Dania rybne powinny znaleźć się w naszej diecie przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu.

Można urozmaić jadłospis z użyciem ryb i. Ryba w pomidorowym sosie z brzoskwinią i cebulą. Filety rybne z każdej strony solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na rybę wykładamy cebulę pokrojoną w piórka, zeszkloną na patelni.


Na każdej porcji ryby umieszczamy odsączoną z zalewy połówkę brzoskwini. Sok brzoskwiniowy mieszamy z koncentratem. Ryby usmażyć w panierce.

Na patelni udusić cebulę, pokrojoną w półksiężyce, następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, sól i pieprz. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Przepisy z kategorii ryba smażona w sosie pomidorowym pl. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Filety z ryby przekroić na pól,panierować w jajku i bułce.


Smażyć na złoty kolor, odstawić do ostygnięcia. Wodę z octem,oliwą, cukrem, solą oraz przyprawami zagotować, dodać koncentrat i cebulę gotować przez chwilę. Gotową zelewą zalać ostygniete ryby.


Cebulę obrać i pokroić w plastry. Odstawić aby wszystko przeszło i. Następnie dodajemy do cebulki cukier i jeszcze chwileczkę smażymy. Mieszamy i przykrywamy pokrywką ponieważ musimy chwilkę to poddusić. Na koniec smażenia dodajemy gorczycę i zdejmujemy z kuchenki. Wodę podczas duszenia papryki z cebulą należy dodać TYLKO w razie konieczności, aby nic się nie przypaliło (ja nie dodawałam).


Należy pamiętać, że jest to dodatkowa ilość wody NIE PODANA w składnikach.

Wodę podaną w składnikach dodaje się na końcu, razem z koncentratem, octem i cukrem. Pomyślałam że przygotuję rybę w occie, ale nie chciałam w ten sam sposób co zawsze, więc wymyśliłam sobie, że w pomidorowym sosie powinna być również dobra. Już jedliśmy, smak jest super, na pewno zrobię powtórkę na Wigilię. Możecie użyć każdą rybę, ja zrobiłam z łososia bo taką rybę akurat miałam.


Przepis na grzyby w koncentracie pomidorowym, które możemy trzymać w słoikach. Smak pomidorów mieszający się z aromatem i posmakiem grzybów, to kompozycja idealna do obiadu. Ten dodatek z pewnością wspaniale uzupełni gamę wrażeń smakowych, które przygotowaliście w daniu głównym. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano. Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie w naczyniu szklanym lub ceramicznym.


Na rozgrzanym oleju przesmażamy przygotowane warzywa razem z pokrojoną cebulą. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat, ketchup i podlewamy trochę bulionem by wszystko mogło się dusić. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Usmażoną rybę obkładamy sosem warzywnym.


Lista przepisów na ryba w occie i koncentratem pomidorowym z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Marynowana ryba w occie Standardowo ryba w occie jest podsmażona i marynowana z cebulą. Proponuję dodać nieco więcej dodatków – ryba w zalewie octowo-pomidorowej potrafi zaskoczyć.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba w cebuli i pomidorach. Rodzynki moczymy w cieplej wodzie, aż zmiękną. W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy cebulkę, dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, cukier a na koniec rodzynki. Rzeczy, których potrzebujesz 1kg śledzi - najlepiej płaty matiasów, kg cebuli, olej 5l, bulion jarzynowy-łyżki stołowe, koncentrat pomidorowy - łyżki stołowe, ketchup pikantny - 2gr, ziaren pieprzu, ziaren ziela angielskiego, 1-liście laurowe, pieprz, sól, papryka do smaku. Ryba w zalewie octowej z dodatkiem konserwowej papryki i ogórka.


Rybę należy usmażyć w gęstym naleśnikowym cieście, która stanie się idealnym nośnikiem smaku aromatycznej zalewy. Danie to jest wyraziste i bardzo smaczne. Doskonale pasuje na wigilię czy jako sylwestrowa przekąska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty