Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Przepisy z kategorii ryba z marchewką.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta.
Marchewka z groszkiem to świetna alternatywa dla klasycznych surówek. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.
Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Lista przepisów na marchewka do ryby po grecku z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Znana jedynie w Polsce, nie ma nic wspólnego z Grecją.
Panierka jest ukoronowaniem całości i smakuje wybitnie.
Do tego ryż z warzywami, które podkreślą smak ryby i wzmocnią naszą potrawę. Już niedługo najbardziej wyczekiwane świata w roku. W moim domu nie wyobrażamy sobie ich bez ryby po grecku. Tym razem jednak, postanowiłem.
Rybę po grecku można podać jako zimną przystawkę lub gorący, pożywny obiad z dodatkiem ziemniaków. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste. Marchewki ugotować nie obrane, odstawić do wystudzenia. Filety z ryby , jeżeli były rozmrażane należy osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Fajna, taka niewymyślna rybka!
Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych. Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami. Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Rybę posolić, obtoczyć w jajku i mące, usmazyć na złoty kolor, odstawić. Dorsz pieczony w folii z marchewką to moja ulubiona wersja ryby.
Rybka taka jest bardzo pyszna, delikatna, soczysta, a marchewka wprost rozpływa się w buzi. Dodaję zawsze dużo marchewki bo uwielbiam tak pieczoną marchewkę.
Ryba pieczona w marchewce. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na marchewka do ryby po grecku. Na rybę z groszkiem znajdziecie przepis na moim blogu, na korzenną podam niebawem. Znakomita jako zimna przekąska, a także na ciepło z ziemniakami piure czy pieczywem. Ja często podgrzewam ją, jak już wszystkie smaki sie przegryzą i podaję, właśnie z ziemniakami.
Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczególnie, że przygotowuję ją w wersji na bogato - z rybą smażoną w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Oczywiście, do takiej ryby po grecku nie podaję już pieczywa. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. To ryba przełożona duszonymi warzywami, idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno, a najlepsza następnego dnia.
Klasyka na wigilijnym stole, czyli ryba po grecku. Drobne kąski ryby w pysznej pierzynce z warzyw - tego nie można sobie odpuścić! Jednym z dań bez których nie mogą odbyć się Święta Bożego Narodzenia jest ryba po grecku. Opanierowane filety rybne, przekładane zasmażoną marchewka z pomidorami – tak wcale nie musi wyglądać ryba po grecku!
Moja ryba po grecku jest wymieszana z warzywami, oddaje warzywom smak i aromat, jest lekko słodko- kwaśna. Wyśmienita ryba w sosie z duszonych warzyw to danie, które zna każda, nawet początkująca pani domu. Jest bardzo proste, zdrowe i smaczne.
Trudno sobie wyobrazić potrawę bardziej perfekcyjną. Ze smakiem można ją zjeść na zimno. Potrawę najlepiej przygotować dzień albo dwa dni przed podaniem i przechowywać w lodówce, zapewni to jeszcze lepszy smak całości, a ryba przejdzie smakiem duszonych warzyw z przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.