Dwie propozycje na łatwe i szybkie dania z pierwszej młodej botwonki z malutkimi buraczkami. Pierwsza to zupa botwinkowa z młodymi ziemniakami i koperkiem. Druga to tarta na cieście francuskim z botwinką, kozim serem i koperkiem.
Botwinka z ziemniakami - Przepis na Botwinka z ziemniakami. Jeśli wcześniej nie dodawaliście starego buraka to w tym momencie wsypać barszcz instant (wraz z dodaniem liści). Botwina, czyli główny składnik, nada piękny kolor i doskonały smak.
Zupa z botwiny zasmakuje całej rodzinie! Gotuj ją dopóki na straganach jest dostępna pyszna, młoda botwina! Czosnek siekamy drobno i dodajemy do barszczu wraz z sokiem z cytryny.
Zdejmujemy barszcz z ognia i zabielamy śmietaną. Barszcz czerwony z botwinką Oto typowa wiosenna zupa, jedna z naszych ulubionych. Tym razem z botwinki zrobiłam barszczyk :) A jeśli ktoś preferuje zupę z warzywami i bo twinką to zapraszam tutaj.
Sałatka z makaronem i kurczakiem. Propozycja za smaczną i aromatyczną botwinkę na wywarze z żeberek i warzyw, podawaną z jajkiem i ziemniakami. Smaku całości dodaje świeży koperek oraz kwaśna śmietana. PRZYGOTOWANIE: Na początku przygotowujemy wywar. Cebulkę opalamy nad ogniem.
Dla mnie najważniejsza obecnie jest botwinka. Spieszmy się więc, póki dostępne są delikatne liści i łodygi młodych buraczków. Dziś botwinkowa zupa z ziemniakami.
Nawet nie wiedziałam, że skubana jeszcze gdzieś może rosnąć (botwinka znaczy). Rośnie, rośnie i jest przepyszna. Dzisiejsza zupa jest o tyle fajna, że można sobie ją zjeść na zimno, lekko podgrzaną lub gorącą.
Biorąc pod uwagę fakt, co się dziś dzieje za oknem, dziabnę drugą opcję. To pierwsze b Zobacz więcej. Krzepa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Fantazje kulinarne.
Według naukowców liście botwiny. Ja gotuję barszcz z buraczków ugotowanych wcześniej osobno i startych. Zupy Barszcz zabielany z ziemniakami. To barszcz, jaki robiła moja mama.
Zabielany śmietanką i podany z ziemniakami. Z pewnością przyda się również dodać sól oraz pieprz do smaku. Na końcu dodajcie do śmietany kilka łyżek zupy, aby zahartować śmietanę. Teraz śmietanę dodajcie do barszczu (12).
Do każdej porcji barszczu dodajcie zielony koperek. Pyszna sezonowa zupa z botwinki. Bardzo szybka w przygotowaniu. Najlepiej smakuje właśnie teraz, w sezonie wiosenno-letnim. Można ją podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem lub z pieczywem.
Na innym blogu jedna z blogerk pisała o rabarbarze – a ja uwielbiałam pić kompot z rabarbaru i jeść z nim ciasto drożdżowe, gdy byłam malutka. A to wszystko dzięki babcia, która gotowała mi również botwinkę z ziemniakami. Zdarza się, że barszcz straci go, ale sok z cytryny przywróci jego barwę. Barszcz wiosenny kocham za jego głęboki nasycony kolor. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj.
Barszcz Z Botwiny Z Ziemniakami - informacje, zdjęcia, materiały video. Okres, kiedy nowalijki są na wyciagnięcie ręki koniecznie musimy wykorzystać! Barszcz z botwiny to zupa, na którą wielu z nas czeka cały rok. Kolejna szansa na to pojawi się dopiero za rok. Możliwa do wykonania właśnie.
Dziś przedstawiam przepis na pyszną wiosenną zupę: botwinka. Przyrządzam ją regularnie dopóki na moim ryneczku jest w sprzedaży botwinka czyli młode buraczki z łodygami i liśćmi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.