wtorek, 17 maja 2016

Pierś z kaczki magdy gessler

Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki, podana z puree ziemniaczanym i brokułem ugotowanym al dente. Przepyszne danie, którego smak wspominany był, aż do końca dnia. Idealne danie na romantyczny obiad we dwoje, np. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pieczone piersi z kaczki magdy gesler. Smarujemy kromki oliwą po obu stronach i pieczemy, aż się zezłocą.


Kaczka pieczona według przepisu Magdy Gessler z Kuchennych rewolucji Magda Gessler zaleca namoczenie kaczki w solance - takiej jak do kiszonych ogórków (ok. łyżek soli na litr wody).

Zamarynowaną tuszkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin albo na całą noc. Przed pieczeniem nacieramy kaczkę majerankiem i pieprzem. Dodane przez brunettew: Tylko o kuchni. Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas Kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Rzeszowie?


To już kolejny lokal, do menu którego Gessler wprowadza kaczkę. Propozycja na obiad pełen smaków. Desery Sernik krakowski wg Magdy Gessler.


Skórę nacinamy w kratkę (nie nacinając mięsa), nacieramy pieprzem i solą, posypujemy majerankiem i wstawiamy do lodówki (najlepiej na noc). Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy mięso skórą na spó smażymy 7-minut, by tłuszcz ze.

Carpaccio z kaczki z truskawkami, podawane w Sielskiej Zagrodzie w Nowym Dworze Gdańskim, Magda Gessler uznała za danie wręcz obłędne! Przeczytaj, jak je przygotować według przepisu z Kuchennych rewolucji. Magda Gessler wprowadziła do menu gospody dania z kaczki, która jest lokalnym produktem Ziemi Kaliskiej. Kaczki za Wodą to jedna z najlepszych Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler. Pieczona pierś z kaczki idealnie nadaje się zarówno na codzienny jak i na uroczysty obiad.


Mięso z tej części kaczki jest wyjątkowo delikatne, a odpowiednio przyrządzone będzie rozpływać się w ustach i wywoływać zachwyt domowników oraz gości. Nie należy się obawiać przygotowywania kaczki w domu – wbrew powszechnie panującej opinii, nie jest to trudne. Robiłam pierś z kaczki razy ale wyszła mi tylko za pierwszym razem ;) Może tym razem się uda, spróbuję. Kaczka coraz częściej gości na polskich stołach. Jeśli oswoiliście się już z przygotowywaniem tego mięsa, proponuje wyzwanie w postaci egzotycznego przepisu na ten drób.


Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki, to nic innego jak soczysty, kruchy, z delikatnie czerwonym mięsem i pyszną chrupiącą skórką rozpływający się w ustach kawałek mięska.


Tym którzy uwielbiają kaczkę, jak również tym którzy jej nie mieli jeszcze w ustach. Oczywiście jest to straszna bzdura, bo pogląd ten bierze się z jednego z wielu programów, jakie robił Ramsay na przestrzeni ostatnich dwóch dekad. Naciąć skórę na piersiach kaczki w karteczkę i położyć je na patelni skórą do dołu.


Podgrzewać aby tłuszcz się wytopił. Włożyć lekko posolone i oprószone pieprzem mięso do naczynia żaroodpornego i piec na tłuszczu z kaczki około minut, podlewając sosem spod pieczenia i szklanką wina.

Gości szczególnie zachwyciło carpaccio z kaczki z truskawkami. Zobacz, jak przygotwać tę potrawę w domu. W czwartym odcinku ósmego sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler odwidziała Karczmę Sielska Zagroda w Nowym Dworze Gdańskim. Niezawodny przepis na pieczoną pierś kaczki, z chrupiącą skórką i soczystym mięsem.


Cały proces przygotowywania odbywa się w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym (łącznie z początkowym wysmażaniem skórki, które zwykle - w innych przepisach - robi się na patelni). Dodatkową zaletą takiego podejścia jest zatem to, że kuchnia pozostaje czysta i bez brzydkiego zapachu. Najlepiej smakują mi kaczki dzikie, ale jem także kaczki hodowlane. Kaczka gości na moim stole bardzo często - zazwyczaj w postaci pieczonych udek, rzadziej piersi, na które właśnie dziś chciałbym Was zaprosić. W tej wersji przedstawiam pierś z kaczki pieczoną w soku pomarańczowym, z dodatkiem tymianku, majeranku i czosnku.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Sekretem jest intensywne podsmażenie piersi najpierw na skórze (lekko ponacinanej nożem), następnie na drugiej stronie – dosłownie chwilę, żeby zamknąć soki w środku mięsa. Przepisy z kategorii piersi-kaczki.


Jak przyprawić pierś z kaczki? Zanim zabierzemy się do pieczenia lub smażenia, kacze piersi trzeba odpowiednio zamarynować. Podstawowymi przyprawami będą tutaj sól i czosnek, którymi należy natrzeć piersi. Oprócz nich do kaczki można wykorzystać majeranek, imbir, anyż, miód czy nawet sos sojowy.


Kaczka dobrze smakuje również z dodatkiem słodkiej papryki oraz ziołami. Stronę ze skórą ostrożnie nacinamy ostrym nożem uważając żeby nie przeciąć mięsa. Pierś z indyka wg magdy gesler przepis.


Przyprawiamy z każdej strony solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane mięso obsmażamy na złoty kolor z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty