wtorek, 17 maja 2016

Przepis na leczo winiary

Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki.


Przygotujesz je z soczystych, pełnych aromatu warzyw i doprawisz Bulionem warzywnym WINIARY.

Opis przepisu: Autor: WINIARY W upalne letnie dni idealnie sprawdzą się dania jarskie, obfitujące w soczyste warzywa. Jedną z propozycji o nieco śródziemnomorskim rodowodzie jest leczo warzywne przygotowywane z cukinii, bakłażana i trzech rodzajów papryk. Wykonanie trwa chwilę, a smak jest zachwycający.


W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Leczo z bakłażanem i cukinią możesz. Na pozostałym oleju podsmaż pieczarki pokrojone w plasterki.


Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami.

Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Pieczone udka z kurczaka to danie znane i lubiane.


Nasz prosty przepis na pałki w sosie słodko-pikantnym sprawi, że odkryjesz je na nowo! Wystarczy odrobina Sosu Azjatyckiego WINIARY by wyczarować prawdziwy smak Azji we własnej kuchni. Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy. Ciebie newslettera przepisy.


Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną. Zapraszamy na serwis Winiary, na którym znajdziesz przepisy kulinarne na każdą okazję.

Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Sprawdźcie nasze propozycje, z pewnością odkryjecie mnóstwo ciekawych, apetycznych pomysłów na domowy obiad. Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY.


Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza. Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo! Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz.


Nasz przepis na gęste leczo bez wątpienia posmakuje ludziom uwielbiającym mięsne specjały. Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


Niektórzy lubią dodać do lecza. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Dodałam do niego wysokiej jakości wiejską, suszoną kiełbaskę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty