poniedziałek, 30 maja 2016

Ryba po grecku moje gotowanie

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.

Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych. Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami. Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia.


Generalną zasadą jest przygotowanie dobrego i bardzo aromatycznego wywaru – może być to więc bulion bądź drobiowy bądź drobiowo-wołowy, grunt żeby był jasny. Gotowana ryba – jak ją przyrządzić? Dowiedz się, jak wykonać tę potrawę samodzielnie.


Poniższy przepis przewiduje porcje dla czterech osób. Przygotowanie dania zajmuje nieco ponad godzinę, jednak efekt końcowy jest warty czasu spędzonego w kuchni.

Ryba nie musi być panierowana w jajku i mące. Może być obtoczona w samej mące lub smażona bez panierki. Do przyrządzenia po grecku doskonała jest też ryba gotowana przez około minut na parze.


Smak warzyw stanie się intensywniejszy, jeśli doda się do nich łyżeczkę musztardy sarepskiej i odrobinę cynamonu. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada.


Ryba na parze to danie zdrowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Podczas gotowania w wodzie lub smażenia produkt traci cenne wartości odżywcze – aż witaminy C, a także witaminy A, E oraz witaminy z grupy B. Przyrządzając danie w parowarze zaoszczędzisz czas i pieniądze, a zyskasz zdrowie. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek.


Wersja ekstremalna, to gotowanie na parze. Jak odchudzić rybę po grecku. Pamiętam jak w zeszłym roku zostaliśmy zaproszeni na wigilijną kolację i gospodyni zaserwowała rybę po grecku.


W pierwszej chwili niesamowicie się ucieszyłam, ponieważ uwielbiam tę potrawę.

Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie, z niewielkimi zmianami. Wiecie z czym ją zjadłam?


Z ziemniakami i surówką z kiszonej. Potrawę najlepiej przygotować dzień albo dwa dni przed podaniem i przechowywać w lodówce, zapewni to jeszcze lepszy smak całości, a ryba przejdzie smakiem duszonych warzyw z przyprawami. W tym roku postanowiłam przygotować dla Was nieco świątecznych przepisów. Usmażone filety ryby w panierce, przykryte aromatycznymi i soczystymi warzywami to jest coś co uwielbiam. Smakowita ryba po grecku Skład: - płaty filetów rybnych - cebule - marchewki - pietruszka - przecier pomidorowy - łyżki ketchupu - pieprz, sól - przyprawa do ryb - cytryna - mąka.


Sprawdź, jak smakuje ryba po grecku lub zrób karpia w chrupiącej panierce. Poznaj sposobów na dania z rybami. Czas przygotowania: min. Rybka po grecku, w sosie słodko-kwaśnym. Bardzo lubię ryby, a na każde święta jest obowiązkowo ryba po grecku.


Dzisiaj robimy Rybę po grecku. W filmie pokazuję jak ją zrobić i mówię dlaczego po grecku skoro z Grecją nie ma nic wspólnego. Zapraszam na odcinek (choć z numerem 10.) czyli rybę po.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba po grecku. Na dobre wpisała się do kanonu potraw kuchni polskiej. Przygotowana z obsmażonego w panierce, mące lub cieście filetu ryby o łagodnym smaku. Raz klasycznie, tak jak dorsza po grecku, a innym razem w nieco odchudzonej formie, bo dodaję rybę gotowaną w parowarze albo pieczoną w piekarniku. I ta dzisiejsza jest właśnie z piekarnika.


Wg mnie to znacznie mniej pracy niż przy klasycznej wersji. Spodziewałam się, że kalafior będzie smakował jak ryba. Nie smakował, nawet kiedy dodałam trochę pociętych nori. Nie zmienia to faktu, że potrawa jest NIEZIEMSKO pyszna.


Robiłam ją już kilka razy i za każdym razem pieję z zachwytu, dlatego nie mam pojęcia czemu jeszcze nie dałam znać. Jest to jedna z naszych ulubionych świątecznych potraw. Wiele osób, które dotąd nie były przekonane do tego dania, to po posmakowaniu wersji ryby po grecku wg przepisu mojej Babci, stali się jej wielkimi fanami. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.


Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty