poniedziałek, 24 września 2018

Przepis na farsz do ryby po grecku

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć.


Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Jak się jednak okazuje cieszy Zobacz więcej. Jest to jedna z naszych ulubionych świątecznych potraw.


Wiele osób, które dotąd nie były przekonane do tego dania, to po posmakowaniu wersji ryby po grecku wg przepisu mojej Babci, stali się jej wielkimi fanami. Zapraszam po mój najlepszy przepis na rybę po grecku. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Serwuje się ją na ciepło lub na zimno, jako przystawkę. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni.


Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Filtrowanie i sortowanie. Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Filet ryby przekładny jest d. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek.


Przepis na farsz do ryby po grecku

Co ciekawe, ma ona niewiele wspólnego ze słoneczną Grecją. Jemy ją zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ryba pieczona po grecku może być świetną przekąską.


Wielu kojarzy się z wieczerzą wigilijną. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu. Dobry farsz do ryby po grecku to podstawa udanego dania.


Można go przygotować w bardzo prosty sposób. Wystarczą nam do tego warzywa (najczęściej stosowane są tarte: marchew, pietruszka, seler i cebula), a także koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, takie jak pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy. I tak oto przygotowałam swoją rybę z farszem warzywnym, która wyszła pyszna i delikatna. Teraz i ja wiem jak zrobić rybę po grecku :) Smacznego! Przepis jest prosty w wykonaniu, a składniki na tę potrawę - tanie.


Do tego smakuje wszystkim. Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Nie przypominam sobie, żeby którakolwiek część mojej rodziny robiła tę potrawę na święta. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku.


Przepis na farsz do ryby po grecku

Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie, z niewielkimi. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Przepisy na farsz do ryby po grecku w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na farsz do ryby po grecku.


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby). Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży).


Rybę usmażyłam na oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty