Kupiłem we wtorek filety z pstrąga łososiowego świeże, posoliłem je z zamiarem upieczenia na drugi dzień i włożyłem do lodówki ( stopni C). Tak się złożyło że jakoś nie było czasu ich zjeść. Jak długo taka ryba może leżeć w lodówce? Rybę po grecku robię od kiedy miałam starsze -naście lat.
Smażenie aromatycznej mieszanki warzyw, odpowiednie ich doprawienie to była zawsze moja domena. I jedyne czego naprawdę nie lubiłam to smażenie ryby, a już szczególnie gdy była to ryba-fuj-mrożona w kostkach, czy glazurowane filety. Ryba po grecku min łatwe przystępne.
Jeśli ryba jest zamrożona i się nie rozmroziła, wówczas włóż ją do worka z suwakiem albo owiń szczelnie w folię aluminiową i zamknij w pojemniku. A następnie wstaw do zamrażalki. Chodzi o to, żeby mrożona ryba nie pachniała w zamrażalniku – trzymasz w nim przecież również inne produkty, np. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.
Przechowanie żywności w lodówce nie może trwać wiecznie, choć niektóre rzeczy wytrzymają kilka dni dłużej, inne psują się szybciej. Osoby, którym zostało za dużo jedzenia po świętach mogą podzielić się nim z potrzebującymi lub przechować je w taki sposób, by można było zjeść je za jakiś. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu.
Przepisy z kategorii ryba na grecku. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. W nich najpierw układamy warzywa, a na wierzchu dorsza. Z czym podawać rybę po grecku? Możemy ją także podać w formie przystawki bez żadnych dodatków.
Robiłam tę rybę w zeszłym tygodniu. Aniu wydaje mi się , że doby to okres absolutnie. Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
Kasia: Ja gotujący przekładam do słoików, chłodzę i przechowuje w lodówce do tygodni, choć pewnie i miesiąc spokojnie wytrzyma. W poniedzialek wieczorem wylozylam rybe do rozmrozenia. Wczoraj mialam usmazyc ale nie chcialo mi sie.
Wogole czy ryba bedzie dobra ? Ryba w galarecie i marynowane śledzie w zamkniętym pojemniku lub słoiku postoją w lodówce 5-dni. Gotowych dań rybnych nie powinno się zamrażać. Właściwie zamrożone świeże tłuste ryby (tylko po oczyszczeniu) mogą być zamrażane w temperaturze -18°C i przechowane przez około miesiące, natomiast chude ryby do miesięcy.
Tradycyjnie składała się z rybich filetów zatopionych w słodkim, warzywnym sosie z uduszonej marchwi, pietruszki i selera z dodatkiem pomidorów. Ryba, która może długo leżeć i się nie psuje. Właśnie jem rybę zrobioną w wczoraj. Ogórki po grecku w słoikach. Mamy dla was kilka przepisów na rybę po grecku - polecany przez Magdę Gessler, polecany przez Ewę Wachowicz oraz w. Dodane przez Tosca w: Tylko o kuchni.
Witajcie po długim czasie! Normalnie zawsze skręcę coś z niczego, ale dzisiaj nie mam weny. RYBA W ZALEWIE POMIDOROWO-KETCHUPOWEJ Strona główna. Cieszę się, że Ci rybka przypasiła. Po grecku polecam Ci- u mnie pilnuję, bo chodzą do lodówki i twierdzą, że sprawdzają, czy się światełko świeci.
Trzeba ją jakoś pasteryzować? Jeśli miałabym wskazać jedną potrawę, która kojarzy mi się z wigilijną kolacją (oczywiście nie licząc pierogów, bo to oczywiste #128521; ) – byłaby to ryba po grecku. Uwielbiam ten przysmak do tego stopnia, że to było pierwsze, świąteczne danie, które przygotowałam samodzielnie. Dzisiaj u mnie ryba smażona, taka klasycznie w panierce.
Ryba smażona kojarzy mi się z mazurami, wakacjami nad jeziorem i moją rodziną. Tym razem troszkę inna ryba po grecku a więc ryba smażona w cieście. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami.
Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Danie proste, lekkie i wybitnie smaczne. To sos idealny na rybę po grecku według Mamy Mrozia. Jeśli nie macie cierpliwości do krojenia warzyw, to po prostu zetrzyjcie je na tarce na grubych oczkach i pamiętajcie, żeby nie dusić sosu zbyt długo, bo się rozgotuje.
Sos można zrobić wcześniej i trzymać w lodówce przez 3-dni lub zamrozić. Znalazła ona rzesze swoich fanów i przyrządzamy ją coraz częściej i coraz chętniej. Jak przygotować naprawdę pyszną rybę po grecku dowiesz się z poniższego artykułu.
Dobrze jest jednak, żeby ryba przeszła smakiem sosu. Jeśli mamy rybę mrożoną, to ją rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Zawsze usuwamy z ryby ości.
Rybę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.