poniedziałek, 10 września 2018

Przepis na zupe z buraczkow czerwonych

Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, oddajemy do garnka z buraczkami. Dodajemy do garnka z zupą pokrojone w kostkę ziemniaki, ząbki czosnku w łupinkach oraz świeże zioła i por związane nicią przeznaczoną do celów kulinarnych (zioła można też związać liściem pora). Lista przepisów na zupa z buraczków czerwonych z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


To jedna z moich ulubionych zup w postaci kremu. Czasami, gdy gotuję jakąś zupę warzywną, jeśli nie zdecyduję się na wcześniejszy dodatek makaronu, wtedy myślę o jej blendowaniu. Dodajemy warzywa ( seler, por,marchew, pietruszkę, ziemniaki pokrojone w kostkę ). Gotujemy na małym ogniu, aż zmięknie mięsko.


Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem zmielonym. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa z buraczków czerwonych. Pyszna i bardzo zdrowa zupa buraczkowa, czyli przepis na najlepszą zupę z młodych buraków. To super prosta zupa, którą gorąco polecam gotować w sezonie na młode buraczki.


Jest to typowo wakacyjna zupk Zobacz więcej. WegAnka Blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia wegAnki. Opłukane mięso podzielić na ok. Włożyć do garnka, zalać litrami zimnej wody, zagotować, zszumować, posolić, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około minut. Dodane przez zojkaw: Tylko o kuchni.


Poszukuje wyprobowanego przepisu na zupe-krem ze szparagów. Zachowuje jednak przy tym swój niepowtarzalny smak. Aby przywrócić piękny kolor zupie, najlepiej po dodaniu soku z cytryny, a przed zabieleniem zupy śmietaną – wrzucić odłożone wcześniej i obrane 1-buraczki i całość podgotować jeszcze 2-minuty. Przepis na zupa krem z czerwonych buraków.


Czerwone buraki, marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do dużego garnka. Do litra wody dodajemy skrzydełka,liście i ziele. Obrane i umyte buraki oraz marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Zupa z czerwonych buraków.


Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystko dodajemy do wywaru. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Zakwas z buraków czerwonych autor: WINIARY. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Przedstawiamy klasyczny przepis na niedrogi barszcz czerwony. Choć wielu nie wyobraża sobie bez n. Babcia nie dodawała soku z cytryny, ale gdzieś wyczytałam że wciśnięcie odrobiny cytryny sprawia, że zupa nie straci pięknego, różowego koloru. I rzeczywiście, tak jest :) Jeśli jeszcze nie gotowaliście botwinkowej to najwyższy czas to zmienić i skorzystać z poniższego przepisu! Receptura jest bardzo prosta, a zupa cudowna w. Pani przepisu i wyszla swietna!


Pamiętam, ze moja babcia dość często ją gotowała i była przepyszna. Kolejna wersja cukinii marynowanej, tym razem z duecie z buraczkami czerwonymi. Dzis ja troche podkrecilem na pikantnie i wyszla jak dla mnie idealnie. Piec przez godzinę, następnie wyjąć z folii i obrać ze skórek. Pokroić na mniejsze kawałki.


Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Podsmażyć przez minuty, następnie wlać sok z pomarańczy, dodać skórkę pomarańczową oraz bulion.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty