poniedziałek, 6 maja 2019

Naleśniki amerykańskie z borówkami

Naleśniki są jednym z podstawowych dań polskiej kuchni. Mogą być podawana na śniadanie i równie chętnie zagoszczą na naszym stole w roli dnia głównego. Przepis na orkiszowe naleśniki amerykańskie z borówkami możesz wykorzystać na deser lub śniadanie. Najlepiej serwować je z syropem klonowym.


NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE Z BORÓWKAMI. Wyłóż na talerz, dodaj borówki i maliny, ozdób świeżymi listkami mięty oraz polej dość obficie syropem klonowym.

Pancakes z borówkami Pancakes to zapewne doskonale znane każdemu amerykańskie naleśniki. Przygotowanie Do dużej miski przesiać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Ubić jajka z maślanką i masłem. Wlać płynne składniki do sypkich i lekko wymieszać.


Rozgrzać na patelni masło. Pancakes czyli takie grube, puszyste naleśniki amerykańskie na maślance. Tym razem mocno owocowe dzięki dodaniu świeżych borówek amerykańskich (ewentualnie można dodać mrożone).


Z tego przepisu wychodzi około placków - wszystko w zależności jakiej wielkości będą Twoje placuszki. Bardzo popularne są także naleśniki amerykańskie z borówkami lub bananami.

Każdy owoc, który mamy w lodówce, będzie ich smacznym uzupełnieniem. Dodatkowo możemy je dosłodzić syropem czekoladowym, miodem, masłem orzechowym czy konfiturą. Wyśmienicie smakują również posypane tylko cukrem pudrem. Zdarzają się takie wieczory, że zaczytana w książce nawet nie zauważam, że metry dalej, za oknem pada śnieg. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię.


Powierzchnię smarujemy odrobiną masła, nalewamy porcje ciasta. Pancakes przewracamy na drugą stronę, kiedy pojawią się na nich pęcherzyki powietrza. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron.


Ciepłe naleśniki serwujemy z małą kosteczką masła, syropem klonowym i borówkami. I kolejny naleśnikowy przepis ( tych nigdy dosyć ;) ). W sezonie letnim staram się zjadać jak najwięcej warzyw i owoców. Truskawki, maliny, winogrona i borówki goszczą w ciastach , deserach , racuchach i naleśnikach. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, puszyste naleśniki o delikatnie malinowym smaku wypełnione po brzegi pysznym kremem mascarpone i borówkami. Ciasto na naleśniki: Do robota wsypujemy dwie szklanki mąki, dolewamy około szklanek mleka, dorzucamy jedno jajko i przyprawiamy szczyptą soli.


Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze trochę mąki, jeśli zbyt gęsta-mleka. Sama jestem zdziwiona, że pancakes z borówkami wcześniej u mnie zawitały – w końcu to już klasyka #128578;. Takie placuszki z dodanymi do środka borówkami są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Odcedzone orzechy miksujemy z mlekiem, skórką otartą z cytryny i sokiem z połowy cytryny, nasionkami wydrążonymi z laski wanilii, syropem klonowym i solą.


Gdy konsystencja nie będzie jednolita, dodajemy więcej mleka.

Amerykańskie Pancake z Borówkami. Kotlet de volaille (devolay). Soczysty z masełkiem w środku i po prostu pyszny. Te naleśniki są przepyszne. Maślanka dodana do ciasta na naleśniki sprawia, że są one bardzo delikatne i rozpływają się w ustach.


Z pewnością będziecie zachwyceni. Takie przepyszne naleśniki możecie przygotować na śniadanie lub kolację, są bardzo sycące i zarazem pożywne. Na pewno przypadną do gustu waszym dzieciom. Ich wykonanie nie wymaga wiele wysiłku.


Farsz zaczynamy od dokładnego umycia jagód. Następnie rozgniatamy biały ser, dodajemy jagody, serek homogenizowany i cukier waniliowy. Możemy też dodać cukru do smaku.


Podajemy posypane całymi jagodami i cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty