Kroki wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Filety rozmrażamy na tyle, aby mozna je był pokroić na mniejsze kawałki. Rybę pokroić na kawałki, przyprawić marynatą do ryb, bądź samą solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Przygotować farsz: Na osobnej patelni rozgrzać olej.
Cebulę pokroić w cieniutkie półksiężyce, zeszklić. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.
Ciebie newslettera przepisy. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą typu vegeta. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Sprawdzony przepis na ryba po japońsku od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!
Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Ta w warzywach to ryba po polsku-grecku ;-) Ale ten przepis podany wyżej jest oki :) Ryba po grecku. Chcialabym zrobic rybe po grecku na swieta ale nie umiem. Czy ktos mi moze podac przepis ? Dodane przez smakolyk w. Przepisy z kategorii rybę po japońsku. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Paprykę pokroić w paski, cebule - w plastry, ogórki - w paski. Polecane przepisy Doradcy Smaku. Ryba po japońsku - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Paprykę i ogórki kroję w paseczki, cebulę w półtalarki.
Zobacz przepis na rybę po japońsku! Nieco przypomina rybę po grecku, ale jej smak jest jeszcze bardziej intensywny - pyszności! Rybę pokrój na kawałki, dopraw solą, papryką i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na oleju, aż kolor będzie złocisty. Na drugiej patelni rozgrzej trochę tłuszczu.
Ciasto: wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Rybę kroimy w kawałki, zamaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor. Goraco polecam ten przepis na rybe jest wspanialy!
Rybe mozna podawac na cieplo jak i na zimno. Swietnie sie przechowuje w lodowce przelozona do sloikow :-))) Odpowiedz. Tytułowa ryba z Japonią ma tyle samo wspólnego, co jej koleżanka – ryba po grecku – z Grecją. Ryba jest idealna na Wigilię – można ją przygotować wcześniej, ponieważ podaje się ją na zimno, a gdy “smaki się przegryzą” jest jeszcze lepsza. To hit stołu – proste składniki, proste smaki, smakowita.
W rybie po japońsku na próżno szukać wyrazistych i aromatycznych smaków dalekiego wschodu. Z czego zatem składa się tytułowy posiłek? Można ją podawać w dwóch wariantach – na ciepło oraz na zimno.
Jak dla mnie jest jeszcze smaczniejsza od swojej „koleżanki” ryby po grecku. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ewa wachowicz ryba po japońsku. Panierować rybę mocząc najpierw w jajku, a później w mieszance mąki i bułki. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami.
Marynata: Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.