wtorek, 14 maja 2019

Ryba po grecku z marchewka i cebula

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na oleju, dodać ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz koncentrat, wymieszać i. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.

Rybę panierujemy i smażymy na oleju, a osobno przygotowujemy farsz z cebuli i marchewki duszonych w pomidorach Rybę układamy na półmisku i dekorujemy farszem Podobne przepisy. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Pieczona ryba po grecku nie byłaby tak smaczna, gdyby nie znajdujące się w niej dodatki w postaci m. Ważnym składnikiem tego dania. Marchewkę ucieramy na tarce, a cebulę kroimy w pół plasterki.


Warzywa obsmażamy z dodatkiem oleju kilka minut. Dodajemy do nich musztardę, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i pieprz.

Całość przesmażamy jeszcze kilka minut delikatnie mieszając. Rybę po grecku podaje się głównie w święta Bożego Narodzenia, jednak. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii ryba z marchewką.


Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta. Krok 1: Przygotuj warzywa: paprykę, marchewkę, cebulę pokrój w. Uwielbiam rybę po grecku! I to nie tylko tradycyjną, na którą ,dzisiaj podaję przepis. Często robię również dietetyczną z groszkiem albo korzenną.


Na rybę z groszkiem znajdziecie przepis na moim blogu, na korzenną podam niebawem. Znakomita jako zimna przekąska, a także na ciepło z ziemniakami piure czy. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne Szaleństwa Maniusi. To potrawa, którą zawsze robię na święta.


Lista przepisów na ryba w occie z marchewka i cebula z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Moje pierwsze spotkanie z tą ryba o jakże znów dziwnej nazwie (podobna sytuacja do ryby po grecku ;) miało miejsce ok.


Spróbowałam i od razu pokochałam ;) Lubię takie.

Do cebuli dodaj pozostałe warzywa, smaż kilka minut, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, bulion (przepis znajdziesz tutaj) lub wodę. Po tym czasie odlej część płynu, wymieszaj go z koncentratem i dodaj do warzyw. Duś na małym ogniu przez około minut.


Rybę dopraw solą i pieprzem, podziel na mniejsze filety. Potrawa powstawała raz do roku na wigilię. Nikt oczywiście nie potrafił wyjaśnić mi co kawałki smażonej ryby i duszone warzywa mają wspólnego z Grecją, ale też nie pytałem zbyt natarczywie. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste.


Obraną cebulę kroimy w półplasterki a marchewkę. Fotograficzny przelicznik wag. Zapraszam po mój najlepszy przepis na rybę po grecku. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Nie wyobrażam sobie świąt.


Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień. Można podawać ją na zimno i na ciepło, zwłaszcza z ziemniakami do obiadu!


Kawałki smażonej ryby przykrywamy gęstym sosem z duszonych warzyw: marchewki, selera z podsmażoną wcześniej papryką czerwoną i cebulą. Na co dzień i od święta, proste i szybkie danie! Marchewki ugotować nie obrane, odstawić do wystudzenia.


Filety z ryby , jeżeli były rozmrażane należy osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Klasyka na wigilijnym stole, czyli ryba po grecku. Z Grecją ma niewiele wspólnego, ale to chyba nie ma większego znaczenia, bo jest to w naszej rodzinie (i pewnie nie tylko) pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. To ryba przełożona duszonymi warzywami, idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno, a najlepsza następnego dnia. Z patisona dodatkowo usunąć nasiona.


W dużym garnku rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić warzywa. Smażyć kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu. Na dobre wpisała się do kanonu potraw kuchni polskiej. Do tego smakuje wszystkim.


Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczególnie, że przygotowuję ją w wersji na bogato - z rybą smażoną w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Oczywiście, do takiej ryby po grecku nie podaję już pieczywa. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy je do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim, zalewamy wodą, gotujemy pod przykryciem do miękkości.


Rozmrożoną rybę osuszamy, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, oprószamy mąką i smażmy z obu stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty