środa, 15 maja 2019

Placek makowy z gotowej masy

Oprócz tego wyjątkowo efektownie prezentuje się na bożonarodzeniowym stole. Dzięki prostocie wykonania jest dobrą alternatywą dla bardziej pracochłonnej strucli. PIEGUSEK - tak nazywa go moja mama.


Desery Trufle z masy krówkowej. Bakallan oraz dowolnych ulubiony Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Delicje Agnes. Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż ). Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak dostaję od Was informacje, że nie wszędzie można go dostać.


Ciasto trochę pracochłonne, ale bardzo pyszne. Idealne połączenie biszkoptów, brzoskwiń i galaretki. Torcik serowo makowy wymaga dość dużo pracy, ale warto go zrobić.


Jest smaczny i efektownie wygląda. Przepis na ciasto japońskie. Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Przygotowałam go z gotowej masy makowej.


Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu. Makowiec zawijany z gotowej masy makowej to gwarancja domowego wypieku, którego wykonanie jest jak najbardziej uproszczone. Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości.


Placek makowy z gotowej masy

Placek makowy w każdej odsłonie! Więcej niż 1przepisów. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Lista przepisów na placek makowy z gotowej masy z puszki z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Jak uczynić tradycji zadość i przyrządzić ciasto z maku, gdy znudził nam się tradycyjny makowiec? Jajka ubij na puch z cukrem. Wymieszaj z masą makową i kaszą manną.


Placek makowy z gotowej masy

Tak przygotowaną masę wymieszaj z. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza. Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Dodaj mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksuj. Jabłka zetrzyj na tarce z grubym oczkiem (ja ich nie obierałam ze skórki) i dodaj do masy wraz z miodem.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta z gotową masą makową. Na pewno nie da się przekroić na tylko na warstwy. W sumie jest bardzo dobry.


Masa z serkiem mascarpone jest super. Zanim położyłam masa na spód dałam dżem z czarnej porzeczki świetnie komponuje się z masa i tortem makowym. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Masę makową można też śmiało zamrozić. Pamiętaj, że przed pieczeniem ciast z większą ilością maku masę warto wymieszać z ubitymi na sztywno białkami jajek. Masa makowa z ubitymi białkami nie kruszy się po upieczeniu i jest zwarta.


Tez bym chciala zrobic z gotowej masy z puszki mieszkam na pld. Wloch i mak tu nie jest popularny tak jak na polnocy kraju,ciezko kupi dobry niebieski mak. Chcialabym ulatwic sobie pieczenie,czy ktos juz piekl z gotowej masy ? Bede wdzieczna za podpowiedz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty