Tradycyjny przepis na domowe pączki, nie tylko na Tłusty Czwartek. Nadziewane marmoladą, z lukrem lub cukrem pudrem. Oto najlepszy przepis na pączki, z filmem instruktażowym i wskazówkami co do smażenia. Jak usmażyć idealne pączki.
Kiedy wypada tłusty czwartek.
Pączki z budyniem , posypane cukrem pudrem, to chyba najbardziej popularna wersja pączków na Tłusty Czwartek i nie tylko, zaraz po domowych pączkach z nadzieniem różanym. Proponujemy przepis na pączki , dzięki któremu przygotujesz ten przysmak w łatwy sposób! Mój najstarszy przepis na pączki. Smażę je od dawna - to przepis, który nigdy mnie nie zawiódł.
Zawsze się udają, są mięciutkie, nie chłoną tłuszczu. Najlepsze na gorąco :-). Zamieszczono je pod nazwą „Pączki równie dobre”.
W odróżnieniu od „Pączków doskonałych” i „Pączków mniej dobrych”, które również można tam znaleźć.
Przepis na pączki tradycyjne. Pyszne, puszyste, mięciutkie i bardzo delikatne pączki. Jak dla mnie lepsze niż z cukierni. Najszybciej znikają jeszcze ciepłe, choć na drugi dzień pączki są również pyszne. Super przepis - dzięki niemu moje pączki w tym roku wyszły bajeczne w smaku.
Pączki w Tłusty Czwartek obowiązkowo muszą być! Jak zrobić dobre domowe pączki? Skorzystaj z naszych podpowiedzi.
Prezentujemy sprawdzony i prosty przepis na pączki tradycyjne, które bez. Znamy sprawdzony przepis na pyszne pączki. Jaki jest najlepszy przepis na pyszne pączki? Już lutego tłusty czwartek. Zobacz proste przepisy na pyszne domowe pączki.
Szybkie pączki mogą być przygotowywane z różnymi nadzieniami: pączki z dżemem, pączki serowe. Wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni. Do nadzienia można użyć także płatków róży w cukrze (dostępna w sklepach warzywnych i spożywczych) wymieszanych z dżemem wiśniowym lub truskawkowym.
Do smażenia pączków najlepsze są olej rzepakowy lub oliwa z oliwek (ewentualnie smalec) - te. Po wyrośnieciu smażyć pączki w oleju rozgrzanym do temperatury 175ºC, po kilka minut z każdej strony. Gdyby nie ilość pochłanianych kalorii, pochłaniałabym po kilka sztuk dziennie. Ciasto drożdżowe wyrabia się baaaardzo długo. A wiadomo, my matki, lubimy ekspresowe przepisy.
Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam szybkie pączki. Te pączki mojej babci mają typową staropolską recepturę. Sposób przygotowania przepisu: Pyszne pączki bardzo łatwe do zrobienia. Do dużej miski wkruszam drożdże, dodaję łyżeczki cukru, łyżkę mąki i zalewam ciepłym mlekiem – dokładnie mieszam, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30min. Pączki są wyśmienite – puszyste, leciutkie, doskonałe w smaku – mają tylko jedną wadę – trudno się im oprzeć #128578; Samo przygotowanie ciasta nie jest żadną filozofią – normalne ciasto drożdżowe.
Polecam przepis bo pączki są bardzo dobre prawie nie chłoną tłuszczu, a na drugi i trzeci dzień również są smaczne. Dodane przez Justynaw: Tylko o kuchni. Potrzebujemy masę czekoladową. Tłuszcz rozgrzej mocno, a następnie smaż pączki, aż z każdej strony będą złociste.
Gotowe, przestudzone polej lukrem, posyp skórką pomarańczową, polej polewą czekoladową lub posyp cukrem pudrem. Pączki co prawda są czasochłonne, ale nic nie daje takiej satysfakcji jak samodzielnie upieczone pączki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.