Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe.
Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Lecz czasami przyda się odmiana - zapraszam na leczo z frankfurterkami, zrobione na ostro, bo z papryczkami chilli. Pikantne i wyraziste w smaku. Frankfurterki kroimy na kawałki, cebulę, i papryki w kostkę.
Doceń przepis: Zgłoś błąd w przepisie Zgłoś błąd w przepisie papryką bakłażanem leczo. Składniki potrzebne do przygotowania leczo z papryki Głównym składnikiem leczo jest czerwona papryka, jednak prócz niej w daniu powinna znaleźć się również: cebulka, kiełbasa (np. frankfurterki lub pikantna np. chorizo), pomidory i czosnek. Do smaku możesz dodać sól, pieprz czy zioła prowansalskie. Sposób przygotowania leczo z papryki Do zrobienia leczo nie potrzebujesz wielkich.
To minimalizm, a nie przepych. Odrobina papryki w proszku, sól, pieprz, odrobina cukru. Muszę wypróbować patent ze smażeniem na smalcu i chętnie wrzuciłabym tę paprykową kiełbaskę. Przepis na leczo z kiełbasą, którą w tym przypadku są frankfurterki, jest banalny i każdy może przygotować leczo z kiełbasą. Pamiętam, ze kiedyś leczo było popularne zwłaszcza jesiennym czasem, ale teraz, gdy w każdym sklepie mamy niezmierzony wybór warzyw cały rok, to leczo można robić na okragło.
Tym razem potrawa, którą zrobiłam jakiś czas temu - była jeszcze dobra, w miarę tania papryka - leczo. Pewnie nie powinnam wrzucać teraz, skoro nie ma sezonu, ale to takie piękne, kolorowe danie, a za oknem jest tak szaro i ponuro (i nawet nie ma śniegu), że postanowiłam pozaklinać trochę rzeczywistość. Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana. Jest dla Węgrów tym, czym dla Polaków bigos.
Szybkie, jednogarnkowe, już dawno temu na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Jest smaczne, sycące i fantastycznie rozgrzewa. Leczo jest daniem kuchni węgierskiej. W sam raz na chłodniejsze dni lata.
W oryginale nie zawiera cukinii. Klasyczne leczo to prawdziwa pychotka:). Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbaski, następnie. Wypróbuj przepis DG na leczo z papryką, cukinią i różnymi rodzajami mięsa. Zajrzyj na Kuchnię Lidla i inspiruj się przepisami na szybkie i pyszne obiady!
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz paprykę. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy do momentu, aż woda z pieczarek wyparuje, a następnie dodajemy pomidory w puszce oraz ketchup.
Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dość typowa wersja leczo, jednak tym razem wykonana w Thermomix, przez co wyszła nieco inaczej. Moja wersja leczo jest oczywiście z kaszą jaglaną, bo jakżeby inaczej?
Możecie zrobić leczo w wersji bezmięsnej, pomijając dodane przeze mnie frankfurterki, które znajdują się na liście składników. Klopsiki, frankfurterki i duża ilość warzyw – naprawdę można się najeść. Dzięki kiełbaskom ta kojarząca się z Wielkanocą potrawa zyska nowy aromat, a jej miłośnicy będą usatysfakcjonowani. Niezależnie od wybranego przepisu, w którym wykorzystamy frankfurterki, podstawą jest zawsze produkt najwyższej jakości. Przepisy na zupa z papryką i kiełbaską frankfurterki w wyszukiwarce kulinarnej - wszystkie zbliżone przepisy do zupa z papryką i kiełbaską frankfurterki.
Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! To danie mięsne pochodzi z programu ABC Gotowania, które prowadzi Marieta Marecka. Idealnie nadają się także do leczo Można je też nadziewać: np.
Jak widać możliwości jest sporo, a same frankfurterki nadają się nie tylko na śniadanie, ale i na obiad oraz kolację. Tu już wszystko zależy od naszej kreatywności.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.