wtorek, 9 czerwca 2015

Lazania na patelni

Klasycznie postanowiłam użyć jej inaczej niż w postaci sugerowanej na opakowaniu, myślę że jeszcze szybszej i smaczniejszej. Lazania wyszła absolutnie przepyszna! Scroll down for recipe in English. Wiecie może na co zwracać uwagę przy wyborze oscypka do smażenia?


Dodane przez szynszylka w: Tylko o kuchni. Gdy mięso będzie już rozdrobnione i podsmażone dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią i chwilę dusimy.

Uwielbiam lasagne ale zawsze ze względu na sposób przygotowania niezbyt często ją robię. Znalazłam sposób aby zrobić ją ekspresowo, na patelni. Przepisy, jak zrobić - Smaker.


Gdy z kolei one znajdą się na patelni, macie kilkanaście minut na przygotowanie pozostałych warzyw. Polecam, to znacznie skraca czas przygotowań oraz ułatwia organizację miejsca na blacie kuchennym oraz desce do krojenia. Pamiętajcie, że warzywa smażone na patelni wymagają naczynia o sporym rozmiarze. Tym razem na obiad przyrządziłam lasagne bolognese, a jedyną innowacją jest dodatek w postaci brokułów. Pamiętam gdy moja mama robiła na obiad to danie, to wszystkim w domu na samą myśl ciekła ślinka.


Obracać na drugą stronę, gdy brzegi będą odchodzić lekko od patelni.

Naleśniki usmażone (w czasie smażenia następnych) kłaść na duży okrągły talerz, nakładać równo warstwę mięsa na środek zostawiając miejsce od brzegów, by można było podwinąć całość dookoła pod spó nakryć następnym naleśnikiem, nałożyć. Cebule pokroić w piórka. Zeszklić na dużej patelni. Dodać pokrojone w paski pieczarki, paprykę, podzielone na małe różyczki brokuły i posiekaną drobna papryczkę chilli.


Dusić prze około minut pod przykryciem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę i chwilę dusić. Pomidory odsączyć, zachowując.


Odchudzona lasagna z patelni, pyszny i szybki pomysł na obiad. Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda. Całość dusimy wraz z makaronem do lasagne i serkiem śmietankowym, a na koniec dodajemy odrobinę. Dodanie odpowiednich przypraw pozwoli Ci uzyskać ulubiony smak.


Lista przepisów na lasagne z patelni z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Makaron lasagne Lubella gotować 2-minuty w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Wyjąć na deskę i rozdzielić płaty, by się nie posklejały. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso.


Przekładana sosem bolońskim i beszamelowym, zapiekana z parmezanem lasagne, posmakuje każdemu i sprawdzi się na niemal każdej imprezie :-) Przygotowanie lasagne bolognese najlepiej rozłożyć w czasie. Duży garnek sosu bolońskiego możemy nastawić już dni wcześniej. Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku.

Kładziemy na spód plastry makaronu lazania. Polewamy sosem( dosyć sporo aby zakryło makaron). Na koniec kładziemy makaron polewamy sosem i do pieca na minut w 1stopniach zapiekamy. Fasolkę wrzuć na gotującą się wodę, gotuj 7–minut (w zależności od tego, czy korzystasz z młodej czy ze starszej fasolki).


Po ugotowaniu fasolkę przelej zimną wodą. W misce wymieszaj ją z pokrojonymi pomidorami, sezamem, octem balsamicznym, cebulą dymką i oliwą. Gorącą lasagne podawaj z fasolką.


Jest to pyszne i bardzo sycące danie, które doceni cała rodzina. Połączenie mielonego mięsa z pomidorowym sosem okaże się ciekawym urozmaiceniem codziennych obiadów, jak i tych pasujących na leniwy weekend. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, dobrze doprawione aromatycznymi ziołami. Fantastycznie smakują z różnego rodzaju sosami na bazie majonezu.


Lasagne to ulubione danie T. Zioła do mieszanki można dowolnie komponować i dobrać do głównego dania. Szybkie, pyszne, polecam! Drukuj Opiekane ziemniaki Rodzaj Obiad.


Odgrzej ją na masełku na patelni, wtedy nie będzie sucha, za to pyszna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty