W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Leczo z bakłażanem i papryką - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Jeśli chcesz, pikantne leczo z bakłażanem możesz wzbogacić także o kiełbasę. Warzywa pokrojone w kostkę duś z kiełbasą i aromatycznymi, pikantnymi przyprawami, a następnie gotowe leczo podawaj np.
Przepis na dobre leczo wykonany!
Wypróbuj nasz przepis, który jest smaczny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Wymieszaj, przełóż na sitko i odstaw na min. Posiekaj koper (oregano) i czosnek. Pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę.
Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Leczo z dodatkiem papryki, bakłażanu, cukinii i pomidorów zachwyca smakiem i aromatem. Potrzebujesz: woka, garnka.
Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.
Lista przepisów na leczo z bakłażanem i cukinią z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Leczo z cukinią, pieczarkami i bakłażanem, doprawione suszonym oregano. Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować.
Leczo można zawekować i przechować na później, można też przełożyć do woreczków i zamrozić. PRZEPIS NA LECZO Z INDYKIEM I BAKŁAŻANEM – KOLOROWA JESIEŃ NA TALERZU. Leczo to węgierska potrawa, która jest bardzo popularna również w Polsce, może być porównana do innych warzywnych „jednogarnkowców”, ragout czy prowansalskiego ratatoille.
Wiele tradycyjnych wersji odsyła nas do przepisów dość obfitych, bogatych w kalorie, z dodatkiem słoniny i kiełbasy. Trudno wyobrazić sobie lepszy posiłek na chłodną zimową porę niż leczo. Jak zrobić leczo w wersji wegetariańskiej, które sprawdzi się idealnie zwłaszcza w czasie postu? Prezentujemy prosty w przygotowaniu przepis, który pomoże zrobić to pyszne danie dosłownie każdemu. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Leczo z warzyw z dodatkiem kiełbasy jest treściwe, bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Tradycyjnie leczo to rodzaj jednogarnkowej potrawy z dużą ilością warzyw, przygotowywane na mięsie, np. Dzisiaj propozycja jarskiej wersji tego dania z dodatkiem pieczarek i bakłażana.
W sam raz na pierwsze, jesienne dni. Leczo to jak dla mnie zawsze dobry pomysł na obiad.
Jest rozgrzewająco i kolorowo. Treściwe, syte danie z mięsem i warzywami to jest to co lubię! Proponuję Wam kolorowe leczo z bakłażana z dodatkiem papryki i aromatycznych przypraw. Lato to czas, w którym warto wykorzystywać świeże warzywa – są w tym okresie najsmaczniejsze i mają najwięcej wartości odżywczych. O tym, że bakłażan jest idealnym warzywem dla osób na diecie już pisałam w poprzednim poście.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z bakłażanem. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w dużą kostkę. Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy paprykę, zalewamy wodą około 3-szklanki i gotujemy minut soląc do smaku, po tym czasie dodajemy bakłażana i gotujemy około minut.
Chcesz ugotować pyszne leczo? Poniżej przedstawiamy Wam sprawdzone i proste przepisy na pyszne leczo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.