PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Paprykę dokładnie umyłam, oczyściłam z gniazd nasiennych i pokroiłam w ósemki. Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Do każdego słoika wsypałam.
Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu.
Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową.
Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis. Papryki umyć,oczyścić i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w pół plastry i włożyć na paprykę.
Zakręcić słoiki i pasteryzować minuty.
Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Papryka marynowana z tego przepisu jest zawsze pyszna i chrupiąca. Do swoich słoiczków dorzucam – cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.
Przepis mojej mamy, lepszej nie jadłam. Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama. Składniki: dkg -kg papryki, zalewa:, szklanka octu, łyżek cukru, łyżka soli, liście laurowe, ziarenek ziela angielskiego, dodatkowo:, odrobina oleju do słoików ok.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak. Polecane przepisy: papryka konserwowa przepis bez pasteryzowania Zobacz więcej.
Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek,. Uwielbiam marynowaną paprykę, toteż co rok (czasem co dwa) wkładam ją do słoików, aby zimą móc cieszyć się jej smakiem.
Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową.
Poznaj przepis na zalewę do papryki lub paprykę konserwową. I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej. Wśród nich znajdują się również dobre przepisy na konserwową paprykę, które idealnie sprawdzą się na zimę, ale także w ciągu całego roku.
Zobaczmy więc, jaki przepis na paprykę marynowaną możemy wykorzystać w swojej kuchni. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po.
Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Ten przepis został spisany przez moją mamę.
Jest w naszej rodzinie od dawna i zawsze kilka słoików tak przygotowanej papryki ląduje w piwniczce. U nas paprykę konserwową je głównie Zielonooki, ja fanką nie jestem, choć oczywiście zdarza się, że po nią sięgam. Znacznie bardziej wolę surową, pieczoną, duszoną, gotowaną. W następnym roku zrobię z poczwórnej porcji bo w tym roku z podwójnej i stanowczo za mało.
Serdecznie dziękuję za rewelacyjny przepis. Papryka konserwowa Papryka konserwowa Od lat robię właśnie taką :-). Tradycyjny przepis mojej baci na paprykę konserwową, która zawiera w sobie najlepsze smaki jesieni.
Poznaj staropolski smak i przekonaj się jakie to proste :). Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Papryka jest niezwykle zdrowa, a zakonserwowana stanowi doskonały dodatek do serów, wędlin, kanapek i dań obiadowych. Możemy się nią raczyć przez całą zimę.
Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne. Pokrojoną paprykę i cebulę nasolić na godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.