Przepisy z kategorii przepisy na rybę na zimno. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dania rybne podawane na zimno między innymi różnego rodzaju przepyszne sałatki, przystawki, kanapki czy inne dania których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Dania rybne na zimno nadają się do przechowywania dłuższy czas w lodówce oraz długo zachowują świeżość. Dodane przez sylwiaredlicka w: Tylko o kuchni.
Jest za to daniem, które bardzo lubią Polacy i często gości na naszych stołach w wigilię.
Jaki jest prosty przepis tradycyjny na rybę. Na wigilijnym stole, jesli chodzi o potrawy wigilijne, nie może zabraknąć także ryb na zimno. Pierwsze skrzypce gra tu oczywiście śledź na wiele sposobów - klasyczne śledzie śmietanie, znane: śledź z jabłkiem czy bardziej wymyślne - śledzie z suszonymi pomidorami, pesto, z rodzynkami i orzechami, czy śledzie curry. Potrawy wigilijne z ryb dają nam w zasadzie nieograniczone. Sernik jest bardzo smaczny, lekko słodki, orzeźwiający.
Zapraszam po mój najlepszy przepis na rybę po grecku. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień. Więcej niż 2przepisów. Każdy, kto lubi rybę po grecku (Grecy wybaczcie), powinien polubić również taką wersję ryby na zimno w pomidorowym sosie.
Ryba na zimno w każdej odsłonie! Dla mnie jest to hit wigilijnego stołu. Nie masz pomysłu na dzisijszy obiad? Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba po grecku na ciepło lub na zimno. Chciałabyś zrobić coś wyjątkowego na kolację.
Doskonale smakuje na ciepło, a to co nie zostanie zjedzone warto schować do lodówki i zjeść wiecorem na zimno. Niewiele jest potraw, które tak. Jednak uniwersalność oraz ciekawy warzywny smak czynią z niej danie idealne na wczesną kolację lub lunch. Kupując rybę filetowaną zwróć uwagę na jej świeżość. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec.
Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Wybornie smakuje na zimno, ale na gorąco też ma swoich zwolenników. Najlepszy smak uzyskuje na drugi dzień po przygotowaniu. Co prawda przepis na rybę po grecku wymaga nieco więcej czasu i cierpliwości, bo danie jest dość pracochłonne.
Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda!
No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno. Albo na zimno do kieliszka jeszcze zimniejszej przedniej wódki! Przepis na tę rybę od A-Z jest autorstwa mojej nieżyjącej przyjaciólki Krysi. Jak rzadko kto,miała niepowtarzalne wyczucie smaku przy przyrządzaniu ryb.
Mam nadzieję,że nie miałaby mi za złe tego,że przepis udostępniłam na forum;tym bardziej,że osobiście znam bardzo liczny krąg sympatyków tej ryby. Niektórzy mówią na to danie ryba po węgiersku, pewnie ze względu na czerwoną paprykę oraz sporą liość pieprzu. Rybę po grecku można podawać na ciepło lub zimno.
Mój sos robię bez dodatku śmietany. Ma idealną konsystencję i super smak. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Rozgrzej na patelni niewielką ilość tłuszczu i podsmaż na nim starte warzywa przez około minut. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 300ml zimnej wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.