Dzisiaj gotujemy leczo, żelazną pozycję letniego menu w wielu domach. I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed. W dużym garnku, w którym będę gotować leczo rozgrzewam olej. Na rozgrzanym podsmażam kiełbasę i co jakiś czas mieszając, smażę na średnim ogniu, aż lekko się zrumieni.
W czasie smażenia dodaję od razu przyprawy –w prezentowanej wersji oregano, chilli i kurkumę, ale mogę być dowolne ulubione takie, jakie lubię w leczo. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Dziękuję za odwiedzenie SkutecznieTv!
Cienkie plastry cukinii z czerwoną papryką, cebulą oraz dobrze doprawionym mięsem, w lekkim i smacznym sosie… Trochę nietypowe leczo, z przyjemnie miażdżącą przewagą warzyw -lekkie, ale bardzo treściwe;) Spokojnie można się nim nasycić, bez wyrzutów sumienia oraz poczucia ciężkości na żołądku. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem. Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę. Leczo świetnie nadaje się do wekowania!
Typowo węgierską wersja dania bazuje na pomidorach i czerwonej papryce. W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i. Składa się z duszonych, sezonowych warzyw, które są odpowiednio przyprawione. Ciasto bez dodatku drożdży, składające się z mleka, mąki i jajka, z odrobiną sody. Razem z masłem, czosnkiem i rozmarynem są prawdziwą ucztą nie tylko dla smakoszy ziemniaków. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.
Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Umyć pomidory, paprykę i cukinię. Dodane przez mimi6w: Tylko o kuchni. Mi kiedyś nie wyszło ciasto francuskie, bo farsz dałem gorący.
Klasyczna karpatka zrobiona jest z ciasta parzonego, które pięknie wyrasta, tworząc wysokie góry i masy budyniowej. Dla mnie jest to idealny przepis na karpatkę. Masa jest zbita, nic nie wypływa po bokach a karpatka wygląda i smakuje świetnie. Kliknij SUBSKRYBUJ i zostańmy w kontakcie! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pyszne skutecznie tv śledzie.
Wierzę, że gotowanie może być szybkie, smaczne i przyjemne, i tak właśnie tu gotujemy. JABŁECZNIK NAJLEPSZY PRZEPIS – zbiór najlepszych przepisów na ciasta z jabłkami. Z tymi przepisami bez problemu przygotujecie cudowne wypieki. Zobacz cukinię w odsłonach w naszej galerii!
Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Ela Krysiak od EwkaM do przetwory. Przepisy na idealne szarlotki i jabłeczniki. BIGOS – NAJLEPSZY PRZEPIS (TRADYCYJNY, DOMOWY) – to jeden ze sprawdzonych, tradycyjnych, domowych przepisów.
Zakochacie się w tym smaku, a najlepsze jest to, że możecie go przygotować więcej i zagotować w słoikach. Lekki i pożywny obiad na letnie upały. W wersji wegetariańskiej smakuje równie dobrze, co z mięsem. Zupa krem z cukinii, którą zrobisz w minut.
Wykorzystaj nasz przepis na zupę krem z sezonowej cukinii. Nasz przepis na flaki jak u mamy to klasyczna wersja, która posmakuje każdemu! Wbrew pozorom przepis na to, jak ugotować flaki wołowe nie jest mocno skomplikowany.
Na początek przygotuj bulion zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warto kupić już oczyszczone i obgotowane flaczki, wtedy wystarczy je tylko pokroić i zalać wodą oraz. Placki ziemniaczane przepis Uwielbiam placki ziemniaczane. Gdyby ktoś mnie zapytał jakie placki lubię najbardziej, powiedziałam bym trzy razy ziemniaczane a potem dopiero wymieniała inne.
Fakt, faktem moje pokolenie na plackach ziemniaczanych było chowane. Coś innego lekkiego pasujące na wiosenny obiad. Do tego całe mnóstwo zdrowych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.