czwartek, 29 sierpnia 2019

Ryba pieczona po grecku

Ryba po grecku czemu ocet zrobiłam bez ale dodałam troszkę selera i pora jedną tylko cebulę. Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką. Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka. Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam.


Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja. Ryba pieczona po grecku może być świetną przekąską.

Wielu kojarzy się z wieczerzą wigilijną. Dzięki temu można ją jeść przez cały rok. Do przyrządzenia tego dania najlepiej użyć ryb morskich.


Pysznie smakuje przyrządzone z delikatnego, chudego pstrąga, z dodatkiem tradycyjnego zestawu warzyw (cebula, marchew, pietruszka), w. Pieczona ryba po grecku. Do dań wigilijnych, które jada się u mnie co roku jest ryba po grecku. Raz jest to miruna, raz karp lub dorsz, lecz ryba to podstawa, która zawsze jest serwowana na moim stole.


Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby).


Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży). Rybę usmażyłam na oleju. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna.


Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda! No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno. Artykuł powstał we współpracy z marką Baziółka – producentem świeżych ziół doniczkowych i ciętych.


W naczyniu do zapiekania (proponuję wybrać takie, gdyż ryba po grecku jest potrawą, którą możemy przygotować wcześniej, a przed samym podaniem najlepiej włożyć ją do piekarnika w celu podgrzania) ułóż warstwy potrawy. Na samo dno nałóż masę warzywną. Przykryj ją kawałkami ryby.


Ponownie nałóż warzywa, rybę i znów. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem!

Wieprzowina pieczona po grecku to solidna dawka kalorii i dobrego smaku. W przepisie użyłem karczku wieprzowego, ale może to być z powodzeniem łopatka wieprzowa, w ostateczności szynka lub schab. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Filet ryby przekładny jest d. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb.


Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Sami przyznacie, że takiego przepisu brakowało na blogu – ryba po grecku, wbrew nazwie, to popularne i lubiane danie kuchni polskiej, i banalnie łatwo dostosować je do diety przyspieszającej metabolizm. Ryba z duszonymi warzywami: marchewką, papryką, porem i sosem pomidorowym. Kiedy robię rybę po grecku, już z założenia przygotowuję więcej sosu warzywnego, bo znika podczas próbowania przez M. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy.


Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Komentarze (0) dodaj komentarz. Podając swoje dane wyrażam zgod.


Przygotowanie ryby w ten sposób nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych – wystarczy jedynie uważać, aby nie przetrzymać ryby zbyt długo w piekarniku – długo pieczona staje się za sucha. Były to kawałki ryby w trochę rzadszym niż nasz, sosie z włoszczyzny z listkiem laurowym i zielem angielskim. Smakowało podobnie i byłam bardzo zaskoczona tym daniem.


Dodam, że nie jadłam tego w żadnej restauracji, ale czymś w rodzaju jadłodajni, gdzie stołowali.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty