środa, 7 sierpnia 2019

Ryba po grecku z papryką przepis

Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.


Ryba po grecku z papryką przepis

Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie w naczyniu szklanym lub ceramicznym. Z patisona dodatkowo usunąć nasiona. W dużym garnku rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić warzywa.


Smażyć kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu. Przepisy z kategorii ryba po grecku z papryka. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przyprawić solą, pieprzem czarnym i sokiem z cytryny. Opanierować w mące i usmażyć na oleju na patelni.


Ryba po grecku z papryką przepis

Wyłożyć na talerz i przestudzić. Marchewki i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą rybę po.


RYBA PO GRECKU - PRZEPIS. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie, z niewielkimi zmianami.


Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej. Zobacz mój sprawdzony przepis na ryba po grecku z papryką! W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić ryba po grecku z papryką w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe ryba po grecku z papryką przygotowane samemu.


Jak przygotować ryba po grecku z papryką w szybki i prosty. Pieczona ryba po grecku nie byłaby tak smaczna, gdyby nie znajdujące się w niej dodatki w postaci m. Nie można zapomnieć również o zielu angielskim i liściach laurowych. Ważnym składnikiem tego dania. Klasyka na polskiego stołu, czyli ryba po grecku.


Podawana zawsze w Wigilie i bardzo często przy różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Co z Grecją ma wspólnego tego nie wiedzą nawet najstarsi kucharze. Chyba nie ma to większego znaczenia, bo jest to pozycja obowiązkowa w wielu polskich domach. Knedle serowe z brzoskwiniami (morelami, truskawkami) Recenzje przepisu: Zaloguj się aby dodać recenzję. Znasz ciekawy przepis i chcesz się nim podzielić?


Później nieco zapomniane, kojarzące się z szarością PRL-u, ostatnio wraca do łask i zaczyna pojawiać się na stołach. Ryba z papryką i brzoskwiniami. W grudniowym numerze Urody Życia znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - przepis na rybę po grecku! Filety oprósz solą, pieprzem, obtocz w mące i usmaż z obu stron.


Wyłóż na pergamin, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Paprykę bardzo drobno posiekaj lub zmiksuj. Warzywa surowe ścieram na tarce z dużymi oczkami i duszę z cebulą, do warzyw jeszcze dodaję por pokrojony. Robię od lat( przepis od teściowej). Pychota, dzieci już dorosłe a czekają jak małe na niego.


Dzisiaj zapraszam na rybę z ananasem i papryką, czyli smażony filet rybny w lekko słodkim sosie z ananasem i papryką (świeżą lub konserwową, bo sprawdzą się obie). Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem!


W tym roku postanowiłam trochę przełamać tradycję i zrobiłam rybę po grecku bardziej na pikantnie niż na słodko bo z dodatkiem papryki i czosnku. Wlać kilka łyżek wody i dusić min, aż warzywa będą miękkie. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na godz.


Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Pod koniec rozmieszałam łyżeczki mąki ziemniaczanej z pozostałym sokiem z ananasa i wlałam do usmażonej cebuli z papryką i ananasem. Chwilę poddusić (uważać żeby się nie przepaliło) i sos jest gotowy. W naczyniu ułożyć na przemian na dno naczynia usmażone warzywa, na to ryba i tak do wyczerpania składników. Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką.


Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka. Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam. Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty