Marchewkę pokroić w niewielką kostkę, ziemniaki w większą. Zupa jarzynowa z klopsikami. Kalafiora podzielić na kawałki W garnku rozgrzać masło, wrzucić marchewkę, ziemniaki, seler i pietruszkę, poddusić.
Zalać taką ilością wody, ile chcemy mieć zupy. Dodać cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zaserwowane w porze obiadowej sprawdzi się w roli zarówno pierwszego, jak i drugiego dania. Można ją podać także w ramach ciepłej kolacji. Słodki posmak pora przełamujemy ostrą cebulą i odrobiną imbiru.
Pulpety (z dodatkiem rozmarynu i musztardy) można przygotować z dowolnie. Więcej niż 1przepisów. Dodatek ziemniaków i pulpecików z mięsa mielonego sprawia, że zupa jest dość pożywna. Z poniższych składników wychodzi ok.
Pyszna , pikantna zupa , która rozgrzeje nawet największego zmarzlucha! Sama się nie spodziewałam, że tak wszystkim zasmakuje. Czasami ciężko dogodzić naszym milusińskim, wiem to z własnego doświadczenia. Ale z tą pomidorową na pewno Ci się to uda. Niejeden raz udało mi się tą zupą przełamać kulinarne bariery dzieciaków.
Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie. Zupy Warzywna zupa z pulpetami. Lekko kwaśna, lekko słodka i bardzo sycąca.
Wyśmienita na chłodne listopadowe dni. Rozgrzewająca i sycąca zupa z dyni i kurczaka. Dziś Ewa przygotuje zupę serową z pulpetami drobiowymi, a na deser szarlotkę.
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n. Wróć do listy przepisów. Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym,. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Spróbuj raz, a przepis na zupę z papryki pieczonej zagości w Twoim menu na stałe.
Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania. W między czasie przygotowujemy bulion.
Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. Smakuje zarówno dużym, jak i małym. Idealnie sprawdza się w roli wyjątkowego pożywnego lunchu, jak i sycącej propozycji kolacji.
Przenosi do słonecznej Italii i przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Pulpeciki z mięsa mielonego nieodłącznie kojarzą. Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat.
Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dolewamy do tego bulion.
Doprowadzamy do wrzenia. Serki wrzucamy do blendera i miksujemy je z odrobiną wody. Dodajemy je do bulionu i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.