Ranczo Frontiera na Mazurach poleca ekologiczne sery owcze 1 wytworzone ze świeżego mleka owiec wschodnio-fryzyjskich oraz sery z mleka krów rasy jersey. Prawdziwy koneser potrafi długie chwile delektować się kawałkiem dojrzałego sera, zwłaszcza spożywanego wraz z kieliszkiem dobrze dobranego wina. Rusłan - podróżnik, poszukiwacz przygó wspinacz.
Mogą Państwo również kupić sery bezpośrednio z naszych rąk. Jadłem juz wiele gatunków i mogę z. Mleko owcze oraz jego przetwory, ale także mięso owcze i.
Na zielonych wzgórzach Frontiery pasą się nasze. Ich znalezienie na sklepowych półkach graniczy nierzadko z cudem – wygrywają z nimi oczywiście przede wszystkim sery krowie, ale również kozie. Skoro tradycja serowarstwa na ziemiach polskich jest znacznie dłuższa niż we Francji nie możemy przejść obojętnie wobec dzisiejszych serów, którymi dzięki regionalnym producentom na nowo możemy się chwalić na świecie. Zapraszamy do naszego pięknie położonego gospodarstwa nad Jeziorem Spychowskim na Mazurach, w którym z pasją i miłością wyrabiamy sery z mleka od kóz z własnego chowu.
Przy wyrobie nie stosujemy żadnych chemicznych dodatków ani konserwantów. Dzięki temu możemy Państwu zaoferować przepyszne sery z czystego i zdrowego koziego mleka. Robi się je tylko z mleka surowego, a nie pasteryzowanego, jak w większości wytwórni.
Jest ekologiczne – zwierzęta latem żywią się na łące pełnej ziół i nigdy nienawożonej sztucznie, a zimą zajadają swojskie siano-kiszonki. Na samą myśl o jedzeniu, którego spróbowałam na Warmii i Mazurach ślinka cieknie mi po brodzie.
Kozie sery, za którymi do tej pory nie przepadałam, chrupiący domowy chleb, masło, jogurty, dżemy. Ser dżersejowy młody - jest dżersejowym odpowiednikiem sera owczego młodego i godnie go zastępuje w okresie gdy sery owcze są niedostępne. Ma też wielu własnych miłośników, a to ze względu na sprężysty , lekko kwaskowy, śmietankowy miąższ w kolorze kości słoniowej, z nutą migdałową. Nasze stado, objęte jest stałą opieką weterynaryjną. Warmia i Mazury to idealne miejsca by delektować się powolnym życiem Data publikacji:.
Gospodarstwo ekologiczne, sery zagrodowe, agroturystyka, szkolenia, sklep. Sery kozie i owcze ( ilość produktów: 59) Dostępność świeżych produktów na stronie. Oferujemy jedynie produkty, które posiadamy w czasie rzeczywistym w naszym sklepie. Produkty mogą być chwilowo niedostępne w oczekiwaniu na późniejszą dostawę. Oferowane przez nas produkty to oscypki, sery, gałki, bundz, bryndza oraz korboce.
Góralskie Oscypki z sera owczego. Oscypek to tradycyjny ser owczo krowi najlepiej smakuje między majem a październikiem kiedy to owce pasą się już na halach zjadają wtedy świeżą trawę, bez chemii, konserwantów sztucznych dodatków. Doskonałe sery ze 1 mleka owczego od regionalnych dostawców.
Zachwycają wspaniałym smakiem, zarówno na surowo jak i po podsmażeniu. Swoje tradycyjne zdobienia zawdzięczają drewnianym formom, w których są kształtowane. AleCzad (3-mce) AleCzad (6-mcy) Bazyliszek. Jogurt kozi z dodatkami.
Od lat staramy się oferować Państwu sery owcze o możliwie najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych.
Ponieważ jakość sera jest dla nas nadrzędnym kryterium, mamy bardzo ograniczone możliwości zwiększania produkcji. Barierą jest ograniczona ilość naszego mleka owczego, bo tylko to spelnia bardzo wysokie wymagania jakościowe. Sery te przez smakoszy, koneserów i krytyków kulinarnych są często uznawane za najlepsze w Polsce. Ranczo jako jedyne w naszym kraju wytwarza sery blue - z przerostem pleśni niebieskiej z mleka niepasteryzowanego.
Trwają prace nad wprowadzeniem na rynek kefiru i maślanki koziej. W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających. Nasze gospodarstwo jest gospodarstwem ekologicznym, co oznacza, iż stosowane przez nas metody produkcji są naturalne, a stosowane środki – pozbawione szkodliwej chemii, co potwierdzane jest rok rocznie odnawianym certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Są termy w Lidzbarku Warmińskim, są spływy kajakowe na rzece Pasłęce, jest też pole golfowe i SPA na łonie natury. Ogromną atrakcję (zwłaszcza dla mieszczuchów i dzieci) stanowią okoliczne manufaktury, gdzie wyrabia się sery kozie i owcze lub piecze chleb.
Trochę edukacji podczas wakacji nie zaszkodzi! Zawiera dwa razy więcej tłuszczu i białka. Jego największą wadą jest specyficzny, jakby zjełczały, „barani” zapach.
Sery owcze: oscypek, bryndza, feta. Z tego powodu jest niechętnie widziane na stołach, ale przerobione na sery staje się prawdziwym przysmakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.