piątek, 8 listopada 2019

Zupa zacierkowa przepis

Smaczna zupa zacierkowa. Sprawdzony przepis na zupa zacierkowa od MniamMniam. Gotuj razem z nami krok po kroku! Przepis na ZUPA ZACIERKOWA. Zupa zacierkowa, taka typowa domowa, idealnie pasująca na jesienne obiadki.


Sekret tkwi oczywiście w zacierkach.

Można kupić gotowe, ale najlepsze są te własnej roboty, dokładnie takie, jakie robiła babcia Krysia. Dodane przez Pinaw: Tylko o kuchni. Szukam przepisu na zupe pekinska orientalna , nie takiego gdzie poczatek skladu zaczyna sie od :kapusty pekinskiej. Bo w oryginalnym przepisie jej nie ma.


STAROPOLSKA ZACIERKOWA Z CEBULĄ. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, zbieramy szumowiny. Gdy wywar dobrze się zagotuje dodajemy do garnka startą na grubych oczkach włoszczyznę (pora kroimy na piórka).


Cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę i zarumieniamy dobrze na maśle, dodajemy do zupy.

Jest niezwykle sycąca i pożywna. Doskonale sprawdzi się na chłodniejsze dni. Krok 5: Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, potem dokładam do zupy, ale bez nadmiaru tłuszczu (można odcedzić na sitku). Krok 6: Z mąki, jajka i odrobiny wody wyrabiam ciasto a potem skubię kulki by uformować zacierki.


Dodaję do zupy, chwilę gotuję by były miękkie i podaję. Zalać wodą ,dodać vegetę,maggi listek i gotować do miękkości. Przygotować bulion: włoszczyznę umyć, obrać, por i liście selera związać razem białą nitką, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zapisz przepis w ulubionych.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa zacierkowa. Idealne na chłodne, ponure dni. Zupy Zacierkowa na wędzonym boczku.


Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Domowa zupa zacierkowa - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki.


Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. To moja ulubiona zupa - najsmaczniejsza oczywiście z ryżem i łyżką kwaśnej śmietany. Może nie jest to klasyczny przepis (bo robię ją na przecierach pomidorowych a nie na prawdziwych pomidorach), ale wszyscy goście się nią zajadają.

Podsypujemy je mąką, aby się nie skleiły. Wrzucamy do zupy, gdy ziemniaki będą miękkie. Od liczby zacierek zależy gęstość zupy, ja daję dużo, bo lubię :) Ostatni krok - szklimy na patelce dwie cebule pokrojone w większą kostkę lub piórka. Szklimy dość mocno i dodajemy ją do zupy, gdy małe kluseczki wypłyną na wierzch. Ten sposób przygotowania zupy zacierkowej jest mało absorbujący, a jego prostota polega na sposobie podania.


Zupy Warzywne Zacierkowa z kapustą kiszoną i skwarkami: najprostsza, tradycyjna zupa! Zupa z dyni z pomidorami: sprawdzony, stary przepis na lekkostrawną zupę. Są pysznym dodatkiem do zupy fasolowej, ziemniaczanej, grzybowej czy pieczarkowej. W wielu polskich domach popularna była niegdyś zupa zacierkowa – kluseczki razem z podsmażonym z cebulą boczkiem dodawano pod koniec gotowania do wywaru warzywnego. Dziś już tak często nie pojawia się na naszych stołach, ale warto przypomnieć sobie jej smak!


Zwłaszcza że jest nie tylko pyszna, ale także bardzo prosta w przygotowaniu! Jak zrobić zupę zacierkową? Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Ja bardzo dlatego tym razem przygotowałam taka pyszną, pełną jarzyn zupkę.


Mrożone warzywa dostarczą nam niezbędnych witamin, których zimą nam brakuje. Piekła je już kilka razy a nam tak smakuje, że ja również upiekłam je do. Moja Mama dawała skwarki, ale dopiero na talerzu, gorące i chrupiące - nie zdążyły rozmięknąć. A własnie cebuli podsmażanej nie. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.


Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy. Zupa koperkowa, szczawiowa i ogórkowa są zupami dość podobnymi do siebie, wszystkie są zielone i lekko kwaśne. Jeśli do tej pory nie mieliście okazji spróbować zupy koperkowej, to bardzo zachęcam.


Zupa najlepiej smakuje, kiedy możemy przygotować ją ze świeżego koperku, ale z mrożonego również jest pyszna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty