środa, 25 lutego 2015

Ciasto kokosanka przepis

Kroki wykonania: Wszystkie składniki zagnieść, podzielić ciasto na dwie części. Wiekszą część ciesta wyłożyć na blachę a drugą mniejsząwłożyć do zamrażarki. Na ciasto położyć trochę dżemu.


Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy. Ciebie newslettera przepisy.

Szybkie do przygotowania ciasteczka na białkach z wiórkami kokosowymi. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie. Kokosanki są łatwe i bardzo szybkie do zrobienia.


Więcej niż przepisów. Przepisy na ciasto kokosanka w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na ciasto kokosanka. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Biszkopt jest miękki i bardzo. Polewę wykombinowałam sama z powodu dostępności skł Zobacz więcej.

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga najsmaczniejsze. Jeśli dodasz mniej cukru, to przygotujesz wówczas kokosanki fit. Sama robię je od lat, jednak pamiętam, że pierwotnie przepis zaczerpnęłam z jednej z zagranicznych stron z przepisami na smaczne dania.


ROBIMY CIASTO Masło roztapiamy w rondelku, a następnie dosypujemy do niego 100g cukru i podgrzewamy jeszcze chwilę, aby całkowicie się rozpuścił. Wiórki kokosowe wsypujemy do dużej miski, a następnie zalewamy je płynnym masłem i mieszamy łyżką tak, aby masło oblepiło w miarę równomiernie. Dzieciństwo przypominają mi dwa rodzaje ciastek – papatacze i kokosanki.


Te drugie są bardzo proste do zrobienia, a idealnie smakują podane do kawy czy herbaty. Jak byłam malutka moim zadaniem było obtaczanie kokosanek w wiórkach. Szło mi powoli, ale byłam dumna, że jestem zaangażowana w prace.


Jeśli tak to ten przepis na pewno skradnie Twoje serce. Do tego wilgotne, delikatne i bardzo sycące. Wystarczy zjeść zaledwie kawałek i jest się w słodkim niebie. PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy, które pokochała cała nasza rodzina. Na stronie znajdziecie przepisy na ciasta, desery, obiady, przekąski i przepyszne, kolorowe.

Z podanych składników otrzymamy kokosanki na blaszki. Nasze blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nich ciasteczka kokosanki. Blaszki z kokosankami wkładamy do rozgrzanego do 1C piekarnika i pieczemy około minut.


C Po tym czasie kokosanki lekko się zazłocą i będą gotowe. Twój przepis wykorzystałam nie na kokosanki , ale jako przekładaniec do tortu , oczywiście upiekłAm przed nałożeniem na tort w tortownicy – tu dodałam ciut więcej masełka – Rewelacja ,POLECAM. Dzieciaki były zachwycone kokosowo-owocowym tortem. Piec około minut - 1stopni C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w romby o boku około 4cm.


Gdy ostygnie, dodać żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Margarynę, połowę cukru, wodę i kakao zagotować. Masę podzielić na dwie części. Jeśli masz cukier, jajka i wiórki kokosowe, jesteś uratowana!


Przepis na kokosanki ma dwie wersje: fit i klasyczną. Dziś przepis na pyszne kokosanki #128578;. W tym szybkim cieście można wykorzystać mrożone owoce jagodowe (mieszane lub tylko jedne: maliny, truskawki, jeżyny, jagody, wiśnie).


Tutaj nie potrzebujemy używać miksera. Do ciasta nie dodajemy jajek (tylko białka do kokosanki na wierzchu). Ciasto najlepsze jest w dniu pieczenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty