środa, 18 lutego 2015

Przepis na pancakes amerykańskie

Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Pancakesy, sprawdzone przepisy. Amerykańskie puszyste placuszki. Klasyczne, proste do wykonania, najlepsze na śniadanie lub brunch.


Udają się za każdym razem.

Do ciasta na placki można wmieszać świeże borówki amerykańskie, jeśli lubicie. Ze szczególną dedykacją dla Martina, który obudził w nas ochotę na pancakes. Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też polewą czekoladową. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.


Możesz użyć do tego miksera lub blendera. Następnie na małą i suchą dobrze rozgrzaną patelnię wylej łyżki masy i rozlej po całej patelni.

Smaż na średnej mocy palnika. Kiedy zaczną pojawiać się pęcherze przewróć na drugą stronę. Delikatne, złociste, rozpływające się w ustach danie serwowane głównie na śniadanie. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Masz ochotę na puszyste pancakes? Dodatek gazowanej wody lub ubitych białek sprawi, że będą wyższe.


Do dekoracji najczęściej stosuje się syrop klonowy. Można użyć także jagody, maliny lub owoce z puszki. Sprawdź nasze niezawodne przepisy na naleśniki amerykańskie na Polki.


Przedstawiamy Państwu przepis na amerykańskie naleśniki, znanych jako pancakes. Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek.

Odpowiednio przygotowane pancakes są mięciutkie i bardzo puszyste. Tradycyjnie podawane są z syropem klonowym, ale pasuje do nich również każdy słodki dodatek, jaki używa się do zwykłych naleśników. Naleśnik smaż przez około 1-minuty na jednej stronie, a następnie przerzuć go na drugą stronę i smaż przez kolejne 1-minuty. Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe! Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię.


Powierzchnię smarujemy odrobiną masła, nalewamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Ciepłe naleśniki serwujemy z małą kosteczką masła, syropem klonowym i borówkami. Co prawda ostatnio opracowałam swój przepis na naleśniki amerykańskie metodą na oko i wyszły przepyszne, to jednak sądzę, że zapiszę sobie Twój przepis i kiedyś wypróbuję, bo różni się on od mojego.


Nazywane są również placuszkami, ewentualnie racuszkami. Zdecydowanie są smaczne i już! Jak zrobić naleśniki typu pancakes?


Oto sprawdzony przepis na prawdziwe grube, amerykańskie naleśniki, które zasmakują nawet największym niejadkom – zarówno tym większym, jak i małym. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po. Jak usmażyć idealne pancakes?


Pamiętaj, by nie rozlewać zbyt dużo ciasta, bo zostanie ono nierówno przypieczone, a i sam proces smażenia potrwa znacznie dłużej. Kolejna śniadaniowa propozycja to amerykańskie naleśniki czyli american pancakes. Pankejki powinny mieć średnicę mniej więcej cm. Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o chmurkach itp.


Najlepszy przepis na pancakes na śniadanie i nie tylko. Jest to bardzo prosty i szybki przepis na domowe pancakes, które uwielbiają dzieci. Placuszki wychodzą niezwykle puszyste i mięciutkie.


Pyszne, o wiele lepsze niż amerykańskie. U mnie obowiązkowo z syropem klonowym!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty