piątek, 27 lutego 2015

Dobre leczo z cukinią

Leczo to potrawa z cebuli,pomidorów i papryki tak jak bigos to kapusta a nie np. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Chociaż leczo z kiełbasą i cukinią najlepiej smakuje podawane od razu po przygotowaniu, gotowe leczo możesz przelać do słoików i przechowywać w lodówce. Pamiętaj, że leczo w słoikach należy pasteryzować.

Więcej: Parmezanowe muffiny i kakaowa tarta - przepisy Cristiny Catese. Leczo z kabaczka – przepis Leczo z kabaczka to. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Czas przygotowania: min. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu.

Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku. Przepis na leczo z cukinią:.


Jakbym pojechał na jakiś wypizdów, zostawil wszystko , to by chyba było lepiej, ale nie, siedze w domu i robie leczo. Dobrze przynajmniej że nie falafle. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury.


W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Jak zrobić leczo z kiełbasą? Lubisz dania z dodatkiem mięsa?


Oto leczo wzbogacone o kiełbasę.

W naszym przepisie znalazło się miejsce dla wyjątkowego warzywa – cukinii. Chociaż próżno jej szukać w oryginalnej potrawie, przekonasz się, że leczo z cukinią smakuje wybornie. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Całość zalej passatą, gotuj około minut.


Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Dodałam do niego wysokiej jakości wiejską, suszoną kiełbaskę.


Moje ulubione od lat jest to samo leczo, wprawdzei z cukinią więc nie tak klasyczne węgierskie, ale wolę jeść to co najbardziej lubię a nie to co nakazują książki ;) zawsze korzystam z. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.


To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.


Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty