wtorek, 24 kwietnia 2018

Przepis na żurek na białej kiełbasie

Dołożyć grzyby, nakłutą widelcem białą kiełbasę, żeberka, liście laurowe, ziele angielskie. Do wrzącego bulionu warzywnego lub wody wrzucić białą kiełbasę w całości, a także liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Kiełbasę po podgotowaniu ponakłuwać widelcem, żeby puściła sok. Mój ulubiony i zarazem chyba najbardziej klasyczny to żurek z plasterkami białej kiełbasy i ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo, a do tego kromka dobrego chleba.


Przepis na żurek na białej kiełbasie

I tu świetnie sprawdzi się Żurek WINIARY! Ugotuj wywar z białej kiełbasy i dodaj do niego żurek, a pysznym posiłkiem będziesz się cieszyć w mniej niż pół godziny. Możesz również zaserwować swoim bliskim tradycyjny żurek z ziemniakami i na przykład z dodatkiem boczku lub żeberek – postaw na dodatki, które najbardziej lubisz.


Opis przepisu: Autor: WINIARY Pyszny, pożywny żurek wiejski z białą kiełbasą możemy potraktować jak danie z jednego garnka, bo podajemy go z porcją mięsa (wędzony boczek i białe kiełbaski podsmażone z cebulą) oraz zrumienionymi ziemniaczkami z patelni (można dodać do nich nieco majeranku). Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obia jak i na kolację, zwłaszcza w chłodne zimowe wieczory. Wypróbuj więc przepis na szybki żurek. Składniki: 4g białej kiełbasy, duża marchew, duże ziemniaki, łyżka masła klarowanego, 6ml zakwasu na żur, łyżki przyprawy do żurku, sól, pieprz Żurek na białej kiełbasie - przepis ze Smaker. Paszczaka zawsze wychodzi!


Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem – przepis. Jak spieprzyć przepis na żur według Lidla. Ciekawe, bo od wielu lat gotuję żurek na składnikach kupowanych w Lidlu.


A tak po prostu - gotujemy białą kiełbasę - lepsza ta zupełnie surowa, ale na tej parzonej robię od wielu lat i też jest dobry. Jak lubimy dodajemy warzywa (a jak zmiękną to ziemniaki), jak nie to i tak wyjdzie dobry. Najlepszy będzie przygotowany na domowym zakwasie, jest pyszny, łatwy i szybki w przygotowaniu a moje dzieci za nim.


Dzisiaj przepis na żurek wielkanocny. Nie taki zwykły a prawdziwy żurek wielkanocny na białej kiełbasie, z wędzonką, chrzanem, idealny! Smakuje wybornie o każdej porze roku. Zupy Żurek na białej kiełbasie. Mój ulubiony, tradycyjny przepis na żurek wielkanocny na wędzonce i białej kiełbasie.


Ten wyjątkowy żurek zabielam odrobiną śmietanki, by był delikatniejszy. Czasem dodaję też łyżkę tartego chrzanu. Do garnka wkładamy białą kiełbasę wraz z pokrojonym boczkiem, zalewamy wodą, dodajemy listek laurowi i ziele angielskie gotujemy wywar.


Ziemniaki, marchewka i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę - wszystko dodajemy do wywaru soląc go. Zdania są podzielone na temat tego, czy są to różne zupy, czy też nie. Dla mnie obie nazwy tożsame są z przyrządzaną na zakwasie kwaśną zupą na białej kiełbasie. Bardzo ważne jest, aby do tego żurku użyć białej, SUROWEJ kiełbasy.


Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą! Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki.


Przepis na żurek na białej kiełbasie

Często żurek stanowi u mnie danie główne – pełen kiełbasy i boczku jest bardzo syty. Zawsze z gotowanym jajkiem – nie wyobrażam sobie inaczej. Pokazywałam Wam już przepis na wielkanocny żurek na białej kiełbasie, więc teraz czas na żurek, który je się dużo częściej, czyli tradycyjny żurek na wędzonych żeberkach i białej kiełbasie.


Choć przyznam szczerze, że mi bardziej posmakował ten wielkanocny, który jest nieco delikatniejszy w smaku, ale dla mojego S. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Tradycyjna regionalna potrawa kujawska.


Przepisy z kategorii żurek na kiełbasie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Lista przepisów na żurek na surowej białej kiełbasie z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zaloguj się lub zarejestruj.


Poniższy przepis jest jednym z prostszych. Klsyczny Żurek - tradycyjna polska zupa, którą podaje się na co dzień lub też na Wielkanoc, ugotowana na bogatym wywarze mięsnym z dodatkiem białej kiełbasy i boczku. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Wielkanocny, tradycyjna zupa podawana na Wielkanoc tylko na wywarze z białej kiełbasy. Jest to też danie, od którego zaczynamy wielkanocne śniadanie, wtedy podaję go z jajkiem ugotowanym na twardo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty