Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Bardzo lubię ryby, a na każde święta jest obowiązkowo ryba po grecku. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.
Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.
W czasie gdy warzywa się gotują można usmażyć rybę: obtaczać ją w mące i smażyć partiami na złoto na rozgrzanym oleju. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.
Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Potrawę najlepiej przygotować dzień albo dwa dni przed podaniem i przechowywać w lodówce, zapewni to jeszcze lepszy smak całości, a ryba przejdzie smakiem duszonych warzyw z przyprawami. Dania główne Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie.
ZDROWA RYBA GOTOWANA W SAM RAZ NA WIGILIJNY STÓŁ,NAPEWNO ZACHWYCI GOŚCI.
Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad.
Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień. Do przyrządzenia po grecku doskonała jest też ryba gotowana przez około minut na parze. Smak warzyw stanie się intensywniejszy, jeśli doda się do nich łyżeczkę musztardy sarepskiej i odrobinę cynamonu. Musztardę i cynamon trzeba dodać pod sam koniec duszenia i dokładnie wymieszać.
Doskonała ryba po grecku tylko z MENU Dorotki. Menu Dorotki 289views. Rączka Gotuje 30views. Jak zrobić rybę po grecku ? A w Thermomixie na wierzch kładziemy koszyczek. Następnie rybę przekładamy do półmiska i mieszamy z warzywami.
Koniecznie na górze posypcie rozmarynem.
Ważna uwaga: ryba może się gotować na parze dłużej lub krócej. Proszę sprawdzajcie podczas gotowania, by była odpowiednio mięsista. Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy. Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler.
Dowiedz się, jak wykonać tę potrawę samodzielnie. Poniższy przepis przewiduje porcje dla czterech osób. Przygotowanie dania zajmuje nieco ponad godzinę, jednak efekt końcowy jest warty czasu spędzonego w kuchni. W filmie pokazuję jak ją zrobić i mówię dlaczego po grecku skoro z Grecją nie ma nic wspólnego.
Zapraszam na odcinek (choć z numerem 10.) czyli rybę po. Dar bogów z Olimpu - feta i pita. Feta to najbardziej znany grecki ser. Plaster białego kruchego sera, posypany oregano i polany zielono złocistą oliwą to najprostsza przekąska (mezze), którą można dostać w każdej greckiej ouzerii i tawernie. Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić.
Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży).
Ryba gotowana w sosie śmietanowo - pieczarkowym 3Nie dam rady dziś wstawić nic z przetworów, ale pochwalę się moimi kolejnymi zmaganiami z rybą gotowaną w sosie. Wybierz swoją ulubioną rybę (warty zarekomendowania jest mintaj), dokładnie ją oczyść i odpowiednio zamarynuj. Rybę usmażyłam na oleju. Generalną zasadą jest przygotowanie dobrego i bardzo aromatycznego wywaru – może być to więc bulion bądź drobiowy bądź drobiowo-wołowy, grunt żeby był jasny.
Gotowana ryba – jak ją przyrządzić?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.