poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Pieczarki smażone

Pieczarki smażone z cebulką. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy drobno posiekaną cebulę i dodajemy grzyby. Smażymy do uzyskania złocistego koloru. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.


Chyba, że ktoś je polubi tak jak mój mąż, który zrobił sobie z nich danie głów Zobacz więcej.

Smażone pieczarki Smażone pieczarki nie są niczym szczególnym w naszej polskiej kuchni. Chyba, że przygotuje się je inaczej, niż miały to w zwyczaju robić nasze mamy i babcie. Poznaj łatwe przepisy na pieczarki smażone w całości, z dodatkiem cebuli, podsmażone na maśle, smacznej panierce lub w cieście.


Wykonanie tych prostych przepisów z pewnością nie zajmie ci dużo czasu. Takie pieczarki smażone przygotowywała moja mam, gdy ja byłam, dzieckiem. Wystarczy zastosować jeden trik, by sprawić, że pieczarki smażone na patelni będą miękkie i apetyczne. Najlepiej usmażyć i dodać na przykład do schabu zapiekanego pod beszamelem lub aromatycznego risotta. W pieczarkach oddzielamy nóżkę od kapelusza - nie kroimy.


Na rozgrzane masło kładziemy kapelusze pieczarek i nóżki.

Odkrój trzony przy samym kapeluszu. Oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć czosnek i chwilę smaż, dodaj pieczarki i, mieszając, smaż, aż wchłoną tłuszcz. Zmniejsz płomień, smaż minut, aż sok odparuje. Skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dodaj natkę. Obrany czosnek posiekać na drobno a cebulę pokroić w kostkę.


Wszystko razem dusić kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem. Makaron z patelni z pieczarkami i cebulką 118. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga MojaKuchniaMalutka.


Użyłam rodzai makaronu, kolorowe spaghetti, kolanek i folbanekquot;) Do tego odrobina masełka, pieczarki i czerwona papryka. Jeśli są spore to kroimy na dowolne kawałki. Wrzucamy na DOBRZE rozgrzaną patelnię z tłuszczem.


Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Cebule obieram i kroję na ósemki. Smażę, cały czas mieszając dwie minuty, aż stanie się lekko szklista.


Chrupiące pieczarki panierowane w bułce tartej z dodatkiem czosnku, papryki i pieprzu, to obowiązkowa przystawka na imprezę, pyszny dodatek do obiadu lub prosta i nie droga przekąska na. Pierwszy raz sadziłamswoje pieczarki. I mam problem bo wyrastają ale póki co kilka sztuk jest juz do zerwania a reszta musi podrosnąc.


Chciałam sie Was zapytać czy mroziliście surowe pieczarki?

Wspólne, rodzinne spotkania w ogrodzie to najlepsza okazja, aby spróbować pysznych grillowych przysmaków. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Czy pieczarki smażone to dobry składnik Twojej diety? Ten sposób przygotowania wybranego przez Ciebie warzywa zwiększa jego kaloryczność. Te pyszne chrupiące pieczarki znalazłam ostatnio na blogu Kulinarne Przeboje i muszą przyznać, że są naprawdę świetne!


Przepis na smażone pieczarki. W cieście serowym smakują rewelacyjnie nie tylko jako dodatek do obiadu, również jako przekąska imprezowa na ciepło. Czy można zamrażać smażone pieczarki pieczarki. Istnieje łatwy sposób na przygotowanie pieczarek przez cały rok.


Ta prosta droga - zamrożenie w domu. Tak, możesz zamrozić pieczarki. Oczyszczone pieczarki obsypać solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce.


Smażyć partiami na głębokim oleju ok. Podawać na zimno albo gorąco. Posypać pieczarki solą, pieprzem i słodką papryką. Chciałabym przygotować farsz z pieczarek wcześniej.


Kupiłem pieczarki na kolację i problem. Jak je smażyć by były chrupiące a nie takie uduszone klapciaki. Jadłem takie chrupiące pyszne, ale jak zrobić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty