RYBA W OCCIE – przepis: Sprawioną rybę, pokrojoną w dzwonkach solę, obtaczam w mące i smażę na oleju na złoty kolor. Wszystkie składniki zalewy octowej wlewam i dodaję do garnka. Zagotowuje pod przykryciem. Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania ryby. Takie danie jest nie tylko pyszne, ale będzie się nadawało zarówno na obiad jak i na kanapki.
Największą zaletą zalewy octowej jest to, że kwas zawarty w occie dokładnie rozpuszcza wszystkie małe ości zawarte w rybie. Tak usmażoną rybę przełóż do słoika i zalej zalewą octową. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Danie możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dzięki odpowiedniemu zakonserwowaniu możesz przechowywać je w lodówce dość długo.
Rybę ( najlepiej słodkowodną ). Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu quot;rybą w occiequot;. Jeśli mamy takiej ryby sporo, śmi Zobacz więcej. Witajcie, wzięło mnie na słoiki, i w związku z tym mam pytanie, czy znacie przepis na rybę np. Dodane przez olina1w: Tylko o kuchni.
Przepisy z kategorii na rybę w occie. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Ważne, aby ryba nie miała skóry. Przed świętami chciałam jeszcze wypróbować przepis Majanki na marynowanego dorsza.
Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, gorczycą, zielem angielskim, liściem laurowym. Wrzucić do wrzącej wody i zagotować. Cebulę pokroić w piórka. Prosty przepis na klasykę - ryba w zalewie octowej to pyszna przystawka lub pomysł na kolację.
Sprawdzony przepis na ryba w occie od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Praktycznie każdą rybę można przygotować w occie. To proste i smaczne danie, które może służyć za przystawkę na imprezie.
Od nas zależy czy ryba będzie świeża, smażona czy też w formie pulpetów. Najważniejsza jest oczywiście zalewa octowa, którą można przygotować na wiele sposobów. Pyszna ryba w occie pyszny i sprawdzony przepis.
Najlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole. Pomyślałam że przygotuję rybę w occie, ale nie chciałam w ten sam sposób co zawsze, więc wymyśliłam sobie, że w pomidorowym sosie powinna być również dobra. Już jedliśmy, smak jest super, na pewno zrobię powtórkę na Wigilię.
Możecie użyć każdą rybę, ja zrobiłam z łososia bo taką rybę akurat miałam. Dołożyć cebulę i marchew. Układać w słoikach ( ja robię to w tych po majonezie 4mg bo taka jest porcja akurat na osoby , ale każdy sam oceni jak mu wygodnie) rybę przekładając wyłowioną z zalewy cebulą i marchewką i zalać marynatą. Zakręcić słoiki i wekować minut. Co powiecie na leszcza w zalewie octowej?
Nie wiem jak Wy ale ja czasem mam nieodpartą chęć na ocet ;). Byliśmy na weekendzie na obiedzie u moich rodziców i pomarudziłam im trochę, że zjadłabym jakąś dobrą rybę w zalewie octowej ale nie mam weny na robotę no i rybki dobrej brak. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Filety rybne kroimy na kawałki wielkości ok. Następnie rybę obtaczamy w jajku oraz mące ziemniaczanej i smażymy na złoty kolor (zobacz porady jak smażyć ryby?).
Z wody octu, cukru, soli, ziela angielskiego, liści laurowych oraz drobno pokrojonej cebuli gotujemy zalewę. Leszcz w occie - Leszcz w zalewie octowejJak wszyscy wiedzą w naszych wodach leszcza mamy pod dostatkiem i zapewne większość was robi samemu lub jadła. Tak umyte talarki doprawiamy solą i papryką ostrą ale tak jak kto lubi mniej lub więcej ostro. Obtaczamy rybę w mące i smażymy na dość dobrze. Jadłam dwa dni temu rybę w occie.
Była to rybka obsmażana, a później chyba marynowana w jakiejś zalewie octowej. Ta przynajmniej wyglądała. Jeśli ktoś ma przepis baaaardzo proszę o podanie. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką - usmażyć. Dużo cebuli zeszklić na oleju - posolić i popieprzyć.
Ułożyć w szklanym naczyniu rybę przemiennie z cebulą. Odczekać godzin, a jak się da - w co wątpię - godziny. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę.
Poznaj prosty przepis na rybę w occie. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie i ciesz się jego smakiem! Ryby mają bardzo dużo właściwości zdrowotnych oraz wartości odżywczych.
Osoby, które jedzą dużo ryb, rzadziej zapadają na choroby układu krążenia, alergie, a nawet nowotwory. Zupa z dyni, krem z dyni, a może dynia w occie lub. Jest to sprawdzony przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wymaga jednak użycia PRAWDZIWYCH węgierek(nie tych węgierkopodobnych śliczności)Świetny do dań mięsnych ,jako dodatek do przystawek lub zajadania same.
Takie marynowane śliwki najlepiej smakują przygotowane ze śliwek węgierek. Ale nie róbmy ich z pierwszych owoców! Po pierwsze – takie śliwki są dość małe, biorąc pod uwagę, że w owocu jest jeszcze śliwka, zbyt wiele po wypestkowaniu nie zostanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.