wtorek, 9 sierpnia 2016

Papryka marynowana zalewa

I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej. I nie jest trudna w przygotowaniu! PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH.


Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Nasz poniższy przepis jest prosty i dość szybki w wykonaniu.

Taka papryka marynowana z olejem smakuje przepysznie. Nie jest też za mocno kwaśna – idealnie dopasowana pod nasze kubki smakowe. Papryka konserwowa zalewa. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Ale papryka marynowana będzie tyl Zobacz więcej.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga wiem co jem. Jakie miał tam zastosowanie jest dla mnie zagadką. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę.

Sprawdzony i łatwy przepis. ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Idealna do kanapek, czy sałatek. Składniki: papryka (może być różnokolorowa) Zalewa: szklanki wody szklanka octu łyżek miodu łyżka soli Zobacz więcej.


Zimą wykorzystuję ją jako dodatek do sałatek, dań obiadowych i do kanapek. Można, ale zalewa będzie wtedy mniej słodka i smak papryki odrobinę się zmieni. Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa.


Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. Przepis jest w rodzinie od wielu lat. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.


Zalewa do papryki jest delikatna – 1: proporcja wody do octu nie jest zbyt wielka. Oczywiście, jest to proporcja jak najbardziej ruchoma i można ją zmniejszyć wg uznania. W przepisie na zalewę nie ma oleju, uważam że nie jest on konieczny, jeżeli papryka będzie zakryta zalewą. Włożyć do czystych i suchych słoików.


Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych. Przygotowana w słoikach zasilać będzie półki domowej spiżarni, by w dowolnym momencie towarzyszyć nam jako dodatek do obiadu, sałatki czy kanapek.

Zobacz sprawdzony przepis na marynowanie papryki we własnej kuchni. W ciemne, zimne noce, kiedy letni ogród jest jak odległe wspomnienie, dodawanie marynowanej papryki do dania przynosi zarówno wspaniały smak, jak i odrobinę koloru do posiłków. Dodatkowo daje nam olbrzymi zastrzyk Witaminy C niezbędnej dla naszego organizmu w sezonie zimowym. Zalewa musi być wrząca i to wystarczy, żeby słoiki zamknęły się bez pasteryzowania.


Używam tych ćwierć i półlitrowych. Szybka, bardzo smaczna i kolorowa, paprykowa słoikowość. Jest teraz najtańsza w sezonie. Warto iść na targ warzywny choćby po to, by ponatychać się widokiem jej kolorów.


Do gotującej się zalewy wrzucić oczyszczoną, pokrojoną paprykę i gotować 3–minuty. Do każdego słoika na spód włożyć po ziarna ziela. Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek.


Subskrybuj po kolejne przepisy! Szczegółowy przepis na blogu Domog. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. I trzeba to nazwać po imieniu.


Do gara wlać wodę i lekko osolić. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty