Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Masz ochotę na puszyste pancakes? Dodatek gazowanej wody lub ubitych białek sprawi, że będą wyższe.
Do dekoracji najczęściej stosuje się syrop klonowy. Można użyć także jagody, maliny lub owoce z puszki. Dzisiaj przepis na pomidorówkę, jaką wszyscy znają, ale być może nie wszyscy jeszcze wiedzą jak ją ugotować. Pomidorowa z ryżem lub kluseczkami to zaraz po rosole ulubiona zupa moich dzieci.
Zrobiłam dzisiaj,wyszły. Porównałabym trochę do biszkoptu czy do puszystej bułki. D Takie puchate placki z wyczuwalnym w smaku proszkiem, robiłam też na wodzie i też jest wyczuwalna.
Niestety przepis nie dla naszych.
Przepis na naleśniki w wersji amerykańskiej (pancake). Pamiętaj, by nie rozlewać zbyt dużo ciasta, bo zostanie ono nierówno przypieczone, a i sam proces smażenia potrwa znacznie dłużej. Jak sprawić, by były wyrośnięte i puszyste? Pankejki powinny mieć średnicę mniej więcej cm.
Prosty przepis na amerykańską śniadaniową klasykę. Wykształcony polonista, niedoszły filozof, kucharz z powołania, dziennikarz w międzyczasie. W KUKBUK-u odpowiedzialny jest za kuchenne laboratorium, w którym bada przepisy na idealne potrawy. Przepis kulinarny jak w minut zrobić amerykańskie naleśniki.
Sprawdź jak zrobić prawdziwe Amerykańskie Pancakes. Planowałam zrobić grube i konkretne. Te, które publikuję, są już z proszkiem do pieczenia, choć wciąż nie są to porządne, amerykańskie grube pankejki. To coś pomiędzy pankejkiem a naleśnikiem.
Ich podstawowa zaleta to minimum pracy – wszystko trzeba po prostu zmiksować i usmażyć. Bez oddzielnego ubijania białek na pianę. Przede wszystkim możecie te pankejki zrobić w gofrownicy i będziecie mieli gofry, ciasto jest to samo.
Po drugie, dodanie do nich cząstek Daimka, przenosi Was w nowy wymiar. Jesz sobie pysznego, ciepł Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga MamSmak. Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Pancakes możesz serwować także w wersji wytrawnej, np. Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Pancakes, czy pankejki, jak wolicie, podobnie jak większość amerykańskich dań, stały się pewnego rodzaju symbolem w kuchniach na całym świecie.
Mają swoją długą historią, która zaczyna się we Francji, skąd do USA wraz z kolonistami przyjechały „crepes”, czyli naleśniki robione na bardzo cienkim cieście. Dodane przez domatorka1w: Tylko o kuchni. Wczoraj był ten przepis na smakerze a dzisiaj już nie mogę go znaleźć. Biedne pankejki były małe i grube, wyglądały jak nasze racuchy i ociekały smalcem, w którym je smażono.
Białkowe pankejki składają się jedynie z jajek i odżywki białkowej (ja użyłem czekoladowej, co dało niesamowity smak). Jeśli nie macie takiej odżywki, warto ją zamówić (można dodać kakao, lecz wtedy naleśniki będą zawierały więcej tłuszczu, a więc będą też dużo bardziej kaloryczne). Idealne śniadanie w stylu amerykańskim, czyli pancakes, częściej zwane w Polsce po prostu pankejki. Puszyste placuszki przygotowanie których, to dosłownie chwilka czasu.
Najlepsze są na ciepłe, prosto z patelnie, z topniejącym kawałeczkiem masła na wierzchu i sporą ilością miodu, lub syropu klonowego! Nie ma co więcej mówić - są idealne. Drugi raz robiłam pancakes, wcześniej z podstawowego przepisu.
Robiłam z podwójnej porcji na podwieczorek i wyszło szt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.