środa, 1 listopada 2017

Czy rybę po grecku można zamrozić

Czy można mrozić rybę po grecku? Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi. Zmieni się też nieco jej konsystencja. Podobnie jak w przypadku surowej – zbytnio nasiąknie wodą.


Niczego w galarecie mrozić nie można.

O tym żydowskim nie słyszałam, ale kiedyś jedną. Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Sos najlepiej w jakimś pojemniczku, po rozmrożeniu jego. Jeśli tak to na jak długo ? Najczęściej dodaję rybę gotowaną, ale spokojnie można zamienić na smażoną.


Najlepiej przygotować tą potrawę dzień wcześniej, aby ryba zdążyła przejść smakiem. Przygotować sos, zamrozić. Rybę po grecku można zamrozić, często zostawiam jeden pojemniczek z przełożoną rybą na sylwestra.

W przeddzień Wigilii odmrożoną rybę smażysz, zalewasz odmrożonym i gorącym sosem, odstawiasz do przegryzienia i przez następne kilka dni masz pyszną potrawę świąteczną. Zostalo mi sporo rybki w gestym sosie jarzynkowo-pomidorowym- pogrecku,wiec mam pytanie,czy mozna ją za mrozic? Dzisiaj filet z mintaja w. Ryba smakuje na ciepło i zimno. Zanim zamrozisz świeżą rybę musisz ją odpowiednio przygotować. Całe ryby najpierw należy wypatroszyć i dokładnie oczyścić z łusek.


Jeżeli chcesz zamrozić filety rybne, zanim włożysz je do torebek na mrożonki przełóż pojedyncze porcje pergaminem, żeby nie zbiły się w jedną całość. Czy Można Mrozic Rybę Po Grecku - informacje, zdjęcia, materiały video. Podobnie, jak w przypadku mięsa do mrożenia nadają się jedynie ryby ze sklepu, które wcześniej nie były mrożone. Oczywiście najlepiej jest mrozić ryby świeżo złowione, dzięki czemu nawet po miesiącach będziesz mogła się cieszyć pysznym i pełnowartościowym posiłkiem.


Mrożenie ryb wędzonych - czy ryby wędzone można mrozić ? Ryby: Witam, w niedługim czasie mam zamiar uwędzić kilka rybek ( może kilkanaście ) i mam kilka pytań: 1. Ciasta tego typu kroimy na mniejsze porcje i każdą owijamy folią aluminiową lub układamy w plastikowych pojemnikach z odstępami. Zamrozić możemy również torty, serniki czy makowiec. Makowiec to jedno z najczęściej pieczonych ciast w okresie świątecznym.


Makowca jak najbardziej można mrozić.

Nie radziłabym, ryba po to jest wędzona by właśnie dłużej niż świeża byłajadalna. Po zamrożeniu i rozmrożeniu będzie nie jadalna, proces wędzenia polega na użyciu specjalnych soli i pozbyciu się wody. Gdy się zamrozi woda dostanie się do uwędzonej ryby po rozmrożeniu mięso ryby będzie niejadalne, zrobi się z niego. A Ty w jaki sposób podajesz rybę po grecku? Oprócz tego, że rybę po grecku można podać na ciepło lub zimno, to można ją także przygotować na dwa sposoby.


Częściej spotykana jest wersja ze smażonymi filetami, natomiast coraz częściej ludzie zaczynają bardziej dbać o zdrowie. Pozosta­wienie ryby na kilka godzin po rozmarznięciu grozi zepsuciem pro­duktu. W warunkach domowych rybę do zamrożenia przygotowuje się w sposób następujący: tuszkę skrobie się, patroszy, obcina głowę i płetwy, ewentualnie filetuje, płucze pod bieżącą, zimną wodą i po­zostawia na kwadrans do obcieknięcia. Mięsne klopsiki po grecku - pyszne i aromatyczne. Mizeria z ogorków na zimę - czy można mrozić ogórki?


Niezłym pomysłem byłoby też zrobić więcej duszonych warzyw „po grecku” i stosować je jako dodatek do innych dań 1. Można także panierować rybę w mące z cieciorki – jeśli użyjemy jej pół szklanki, danie trzeba będzie liczyć na porcji. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Proces ten może jednak wpływać na ich teksturę, smak i barwę.


Często produkty po zamrażaniu i rozmrażaniu stają się bardziej , papkowate i mniej apetyczne. Podsumowując, nieprawdą jest, że nie można zamrozić żywności, która została uprzednio rozmrożona. Należy jednak wziąć pod uwagę to, że proces ten może. Czasem trafia się okazja i można w promocyjnej cenie kupić większą ilość jedzenia – wszystkiego nie zjesz, więc część możesz zamrozić.


W podobny sposób można przez dłuższy czas przechowywać owoce sezonowe, pieczywo, warzywa czy nabiał.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty