środa, 8 listopada 2017

Ryba po grecku jak podawac

Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Jest to danie rybne bardzo popularne w Polsce, o którym Grecy nie mają pojęcia, ale tak już bywa z niektórymi nazwami naszych narodowych potraw.

W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Potrawę przygotowujemy z filetów rybnych, np. Na gorąco podajemy w półmiskach lub salaterkach.


Już niedługo najbardziej wyczekiwane świata w roku. W moim domu nie wyobrażamy sobie ich bez ryby po grecku. Tym razem jednak, postanowiłem. W nich najpierw układamy warzywa, a na wierzchu dorsza.


Z czym podawać rybę po grecku?

Możemy ją także podać w formie przystawki bez żadnych dodatków. Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Wyniki wyszukiwania dla z czym podawac rybe po grecku pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.


Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Jest to miejsce, do którego dodaję sprawdzone przepisy mojej mamy jak i mamy mojego męża, którymi chciałabym się z Wami podzielić. W większości są to tradycyjne i. Czym jest ryba po grecku- jej pochodzenie, składniki i przeznaczenie(1) votes Niektóre potrawy posiadają nazwy, które nie przywodzą na myśl żadnych prawidłowych skojarzeń. Do takich potraw zalicza się zwykle pierogi ruskie, rybę po grecku czy kawę po turecku. Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy.


Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Magda Gessler radzi, jak zrobić pyszną rybę po grecku, która zachwyci domowników! Zobaczcie przepis Gessler - ryba jest łatwa w przygotowaniu, a smakuje znakomicie! Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego.


Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. W Polsce natomiast ryba po grecku jest nią tylko z nazwy, co wcale nie odejmuje jej walorów smakowych i zapachowych.

Polska ryba po grecku to bardzo cenione przez smakoszy danie. Danie przygotowuje się relatywnie łatwo, może być spożywana zarówno na zimno, jak i na ciepło. Tradycyjna ryba po grecku Rybę umyć, podzielić na porcje, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Rybę po grecku można przygotować na setki sposobów.


Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb.


Jak ryba to tylko po grecku. Taka tradycja u nas (no i oczywiście lubimy). Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień.


Nie znalam wczesniej tej drugiej metody i mam nieco obawy co do sposobu jej przyrzadzenia. Nie wiem jak bedzie smakowac i czy bedzie lepsza,ale sprobuje i dam znac.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty