Taka potrawa jest w sam raz na lekki i szybki obiad w upalne wakacyjne dni. Danie jest proste do wykonania, wystarczy, że w kolejności będziesz dodawać do rondla poszczególne składniki a gęste i smakowite leczo z patisonów i papryki wykonasz w mgnieniu oka. Leczo to węgierska potrawa z papryki, która zrobiła międzynarodową karierę.
Leczo z patisonem lub cukinią to wakacyjna wariacja na temat węgierskiego dania. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille? Przywędrował do Europy z Ameryki Południowej w czasach odkryć geograficznych, początkowo jako roślina ozdobna, która dopiero po pewnym czasie trafiła na stoły, głównie w krajach śródziemnomorskich i we Francji. Z tą różnicą, że faszerowany patison ładniej prezentuje się na stole, ze względu na swoją niezwykła aparycję. Warto go dodać do zup jarzynowych, lecza lub gulaszu, który stanie się przez to bardziej wyrazisty.
Uwielbiam sezon, obfitujący w warzywa tj. Wykonanie tego typu potraw jest proste i szybkie- a smak wyborny. Dziś w roli głównej patison. Papryka, cukinia, patisony… idealne składniki na bogate leczo.
Większe trzeba obrać, miąższ pokroić i dodać do potraw duszonych lub smażonych, np. W tym czasie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać do gotującej marchewki. Następnie kolejno podsmażać patison, cukinię, paprykę i na koniec pomidory. Gotować razem, pilnować żeby warzywa się nie rozleciały. Doprawić do smaku keczupem papryką w proszku, solą i pieprzem.
Najsmaczniejsze przepisy kulinarne na: patison. Wybieraj spośród najlepszych przepisów kulinarnych na patison. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z patisona. Jako dziecko zajadałam się patisonem smażonym w cieście i nie znałam innych wersji potraw, w których skład wchodził. Pewnego dnia, jeszcze przed założeniem Pozytywnej Kuchni, znalazłam w internecie przepis na patison duszony z sosem pomidorowym, z dodatkiem zielonej pietruszki. Leczo z cukinii i patisona - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Patison, jedno z moich ulubionych warzyw.
W porównaniu z innymi przedstawicielami, patisony wyróżnia bardzo charakterystyczny kształt, który można porównać do złączonych pofalowanymi brzegami, talerza na zupę oraz talerza obiadowego. Jednak patison obok fantazyjnego kształtu ma nam do zaoferowania także wiele cennych składników odżywczych. Pod twardą skórką ukryty jest bogaty w witaminy B Bi witaminę C, a także fosfor, magnez, wapń i żelazo i karoten delikatny miąższ.
Podwoiłam składniki i wyszły mi miseczki leczo, choć wybrałam opcję kg świeżych pomidorów zamiast puszki #128521; Następnym razem wezmę składniki x żeby chociaż na dwa dni starczyło. Warzywo to należy do rodziny dyniowatych, więc naturalnie kojarzy się z sezonem jesiennym. PRZYGOTOWANIE Obraną kiełbasę i wszystkie warzywa (cukinię, patisona i pomidory bez skórki) kroimy. Etykiety: leczo, leczo przepis, leczo z cukini.
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. Danie można przyrządzić też bez kiełbasy i będzie wtedy leczo wegetariańskie. Nie wiem czy powinnam nazywać to danie leczo, gdyż, tradycyjnie przygotowuje się je głównie z papryki i pomidorów, a w moim papryki brak…Nie mniej jednak leczo z patisona i cukinii jest pyszne!
Z dodatkiem mojego ulubionego ostatnimi czasy, cytrynowego ryżu, stanowi znakomity, prawie jesienny obiad. Proste jesienne leczo z cukinia i patisonem Niezwykle proste ale sycące danie idealne na jesienne słotne dni. Wersja tu obecna została przygotowana przez teścia w ramach rodzinnej wersji hot-garnek-czelenendż.
Napatrzył sie chłopina wczoraj jak teściowa trzaska oponki iniewiele myśląc postanowił podjąć rzuconą mu rękawicę. SMAKI I NIESMAKI Gotowanie, pieczenie, smażenie, czyli moje domowe smaki i niesmaki w kuchni. Najlepsze ciasta, desery i wypieki. Szybkie obiady, pyszne sałatki i dania fit.
Potrawy wegetariańskie i wegańskie, makarony i zupy. Przepisy kulinarne i apetyczne zdjęcia potraw. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
Dania z ryb i owoców morza. Gdy będzie już usmażona wrzucamy do niej szpinak i mieszamy aż ściemnieje, przekładamy do garnka. Popularne przepisy kulinarne.
Ciasta i torty, Ciasteczka owsiane, Ciasto styropian, Dieta bezglutenowa, Dieta wegetariańska, Jarmuż, Kapusta włoska, Kasza jaglana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.