wtorek, 28 listopada 2017

Makowiec japonski z gotowej masy

Lista przepisów na makowiec japoński z gotowej masy z jabłkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z masą makową. Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać.


Makowiec japonski z gotowej masy

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą. Przepis na ciasto japońskie. Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą.


Podstawą ciasta jest mak lub też jak w moim przypadku gotowa masa makowa. Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy?


Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Udekorowane miodową polewą kajmakową słodzoną miodem. Można zrobić go na wcześniej upieczonym kruchym spodzie.


Jeżeli tak, makowiec japoński na pewno przypadnie Ci do gustu. Zaprzyjaźnią się z nim osoby, które lubią mak, bakalie oraz jabłka. Zawsze szybko znika z patery.


Bo jest to makowiec zrobiony bez ciasta, wyłącznie ze słodkiej, kremowej masy makowej. Dużo zależy od rodzaju użytej masy makowej, im bardziej wodnista, tym makowiec bardziej wilgotny. Prosty przepis na makowiec na Święta.


Makowiec japoński jest ciastem bez spodu. MAKOWIEC JAPOŃSKI (Z JABŁKAMI) – NAJLEPSZY PRZEPIS – ŚWIĘTA Z JOLĄ – Odcinek – dla wszystkich, których marzeniem jest przygotowanie idealnej wigilii i świąt postanowiłam przygotować serię filmów świątecznych. W filmach, krok po kroku, pokazuję jak przygotować najlepsze świąteczne potrawy Zapraszam do gotowania ze mną i udostępniania filmów dalej W siódmym.


Tez bym chciala zrobic z gotowej masy z puszki mieszkam na pld. Wloch i mak tu nie jest popularny tak jak na polnocy kraju,ciezko kupi dobry niebieski mak. Chcialabym ulatwic sobie pieczenie,czy ktos juz piekl z gotowej masy ? Bede wdzieczna za podpowiedz.


Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. Absolutnie nie przebija smak masła. Chyba rzeczywiście warunkiem jest dobre utarcie go z cukrem na biały puch.


Piekłam kiedyś z gotowej masy makowej ale ten o wiele lepiej smakuje. Wystarczy spróbować, aby przekonać się, czy jabłkowa nuta w makowcu to coś, czego zawsze brakowało Ci w tradycyjnym wydaniu tego smacznego ciasta. Z wierzchu makowiec japoński polewam czekoladą, ale i bez polewy jest przepyszny!


To najlepszy przepis na makowiec japoński. Jeśli zastanawiasz się jakie ciasta zrobić na świąteczny stół to skuś się na taki makowiec, prosty do zrobienia i na pewno wychodzi. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na makowiec japoński z gotowej masy makowej. Jednym z pomysłów na japoński makowiec z jabłkami jest przepis, w którym istotne są bakalie i dużo soczystych jabłek.


W przeciwieństwie do klasycznej drożdżowej strucli z makiem to ciasto nie wysycha i zawsze jest wilgotne. Dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. W misie miksera umieścić masło i utrzeć z cukrem do otrzymania jasnej i puszystej masy maślanej.


Aniu uwielbiam, jest przepyszny, polecam Twoim czytelnikom. Dodać żółtka, dalej ucierając. To przecież stary przepis, jeszcze z czasów PRL-u, ale jakże jary. Piekę go tylko raz w roku, właśnie na Boże Narodzenie.


Też piekłam ten niesamowity tort makowy na święta i …. I na kolejne święta też. W końcu pomysł na super wilgotny makowiec. Przyznam się szczerze, ze robiłam go z gotowej masy na B. Namocz nasiona chia i dodaj. Wszystkie masy dokładnie wymieszaj i połącz z cukrem pudrem.


Na koniec duś pokrojone jabłka i dodaj do masy ciasta. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmaruj. Piecz przez około minut w temperaturze 1stopni Celsjusza.


Makowiec japonski z gotowej masy

Poczekaj z krojeniem do wystygnięcia. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto jest cudowne w smaku, wilgotne z mnóstwem bakalii.


Przygotowuje się je w błyskawicznym tempie jeśli masz już zmielony mak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty