środa, 3 października 2018

Jak dlugo mozna przechowywac rybe po grecku

Zamrozić też można rybę po grecku, rybę pieczoną lub smażoną, jednak trzeba uprzedzić, że po takiej obróbce nie będzie ona na pewno smakowała jak świeża. Zmieni się też nieco jej konsystencja. Podobnie jak w przypadku surowej – zbytnio nasiąknie wodą. Tak jak w Rosji nigdy nie słyszano o pierogach ruskich, tak Grecy łapią się za głowę, gdy widzą rybę po grecku. Nawet nie próbuję dochodzić, czy nazwy tych dań pochodzą z zapyziałych czasów braku wszystkiego, a przede wszystkim kreatywności w kuchni, czy może wynikają z jakichś kompleksów, że co zagramaniczne to lepsze.


Ryby nie należą do produktów, które mogą długo leżeć, więc najlepiej spożywać je jak najszybciej po zakupie. Zapewne kupując ryby zwracacie uwagę na sposób ich przechowywania przez sprzedawców. Zazwyczaj są układane w skrzynkach razem z kostkami lodu. Mięso ryb zawiera dużo wody i dlatego łatwo i szybko się psuje. Przechowywanie świeżych ryb.


Różne ryby powinno się przechowywać w różnych miejscach i temperaturach. Hasła takie jak: „Nadeszła chwila na pstrąga z grilla” czy „Ryba wpływa na wszystko” zalewają nas z każdej strony i nawet dzieci wiedzą, ze trzeba jeść ryby bo są zdrowe. Stanowią pełnowartościowe źródło białka, są bogate w witaminę nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega -oraz jo selen, fluor, magnez i wapń.


Dodane przez anetwawa w: Tylko o kuchni. Witam,mam pytanie kupiłam opakowanie krewetek w zalewie i kompletnie nie wiem co można z nich przyrządzić. Proszę o jakieś propozycję. Kupiłem we wtorek filety z pstrąga łososiowego świeże, posoliłem je z zamiarem upieczenia na drugi dzień i włożyłem do lodówki ( stopni C).


Tak się złożyło że jakoś nie było czasu ich zjeść. Jak długo taka ryba może leżeć w lodówce? Gotowe potrawy, jak rosół czy gotowane grzyby można bezpiecznie przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2-dni. Niektóre dania, jak bigos, najlepiej jest spasteryzować w słoikach lub zamrozić. Jednak żeby ryby zachowały świeżość, taką jak tuż po złowieniu, należy odpowiednio je przechowywać.


Pomimo prawdy zawartej w starym powiedzeniu „najlepsze miejsce dla świeżej ryby to patelnia”, może się zdarzyć, że będziesz chciał przygotować ryby lub owoce morza nie od razu, a za kilka dni. A ja kupiłam flądry wędzone tyg temu. Kuchnia w zieleni: Jak przechowywać ryby?


RYBA PO GRECKU W SŁOIKU - jeśli została Wam ryba po grecku spokojnie możecie ją zagotować w słoiku. Informujemy Cię jak Twoje dane są przetwarzane, jak długo je przetwarzamy, jak profilujemy Twoje dane i jak możesz się temu sprzeciwić, jakie inne prawa Ci przysługują: prawo dostępu do danych i otrzymania ich kopii, prawo do. Im szybciej przygotujesz rybę po jej zakupieniu, tym lepiej.


Ale jeśli zrobiłaś większe zakupy i swoją rybę zamierzasz przygotować za lub dni, albo jeszcze nie wiesz kiedy, wówczas przyjmij następującą zasadę:. Ja poproszę przepis na rybe po grecku :-))) Skocz do zawartości. Ja smażę rybę obtoczoną tylko w mące. Oczywiście,jak ma być po grecku. SWIEZA - tj miala jakies 12h, schlodzona ok 3-4h od polowu.


Karpia możemy zamrozić zarówno smażonego, jak i pieczonego. Przed mrożeniem jednak musimy ściągnąć z niego panierkę. Jeśli tak, to na jak długo? Każdy kawałek ryby zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażarki.


Przepis na rybę po grecku Ryba po grecku to. Czasem trafia się okazja i można w promocyjnej cenie kupić większą ilość jedzenia – wszystkiego nie zjesz, więc część możesz zamrozić. W podobny sposób można przez dłuższy czas przechowywać owoce sezonowe, pieczywo, warzywa czy nabiał.


Choć wiem, że niektórzy otwierają i zjadają przetwory dopiero po kilku lub kilkunastu latach, to ogólna zasada głosi, że wszystkie domowe wyroby w słoikach, takie jak dżemy, soki, kompoty, pikle powinno zużyć się w ciągu roku. Najlepiej wykorzystać je do wczesnego lata, gdy zaczynają się kolejne zbiory owoców i warzyw. Państwowa Służba Weterynarii i Żywności informuje, że gotowane jajka psują się szybciej, jeśli ich skorupka jest uszkodzona.


Dlatego gotowane jajka należy spożyć w ciągu godzin, nie później niż doby od ugotowania. Ryba nieświeża ma blade lub blado-sine skrzela, mętne oko, a po naciśnięciu tuszy palcem pozostaje dołek. Ryba im świeższa trafi na patelnię, do garnka, piekarnika lub na ruszt – tym smaczniejsza.


Duży spadek oglądalności Superstacji po wprowadzeniu nowej. Często zdarza się to wędkującym działkowiczom. W takiej sytuacji trzeba jak najszybciej zamrozić połów. W zamrażarce warto mieć różne rodzaje ryb, nawet kupnych.


Na wypadek, gdyby pojawili się u nas goście, jeśli nie moglibyśmy iść do sklepu w piątek lub jeśli zachciałoby nam się dania z ryby o dziwnej porze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty