Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. I jest to właśnie to leczo z cukini, ale i moje ulubione placki z cukinii.
Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia. Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Moje leczo z cukinia znika w godzinę, więc uwierzcie mi, że gotuję je dość często.
Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Przepis na leczo z cukinii.
Można przygotowywać je przez cały rok.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Podstawą każdego lecza jest papryka.
Nic dziwnego w końcu leczo to węgierski wynalazek. Jeszcze cebula, pomidory, zioła i masz gotowe danie w wersji wegetariańskiej. Złagodzisz nieco jego pikantny wyraz dodając do niego cukinię. Jeśli jednak brakuje ci tu mięsnego pierwiastka dodaj kiełbasę, lub podsmażoną pierś z kurczaka. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia.
Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.
Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. To nie jest leczo z cukinią :) Wersje z cukinią znajdzie Pani tutaj: 1. Na blogu znajdziecie jeszcze kilka innych wersji na leczo pod tym tagieleczo – przepisy. I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed.
Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Helu, wiesz, ale juz jest duzo lepiej niż jeszcze niedawno było. Na całe szczeście również moderacja - nie cała niestety- pomogła w powrocie jako takiej normalności na Smakerze.
Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Leczo - danie proste i smaczne. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne leczo z cukinią i kiełbasą, leczo jest bardzo smaczne, lekko pikantne i proste w przygotowaniu.
NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII – czyli jak przygotować najlepsze potrawy z mojej ulubionej cukinii. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Wybierając cukinię pamiętajmy, że jest nie tylko pyszna, ale jest też bardzo zdrowa. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii.
Lista przepisów na leczo z kiełbasą – proste, szybkie z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.
Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Dobre leczo z cukinii to prawdziwa bomba, i smakowa i zdrowotna. A jak zrobić leczo z cukinii?
Bardzo łatwo, gdy wykorzysta się mój przepis na leczo z cukinii:) Bo przepis nie jest trudny, a leczo według przepisu smakuje doskonale. I szybko można je przygotować, więc do dzieła! Obieramy cukinię ze skórki, usuwamy pestki, kroimy w srednią kostkę.
Do garnka wlewamy niepełną szklanke wody, rozpuszczamy kostke rosołową, wrzucamy cukinię, dodajemy łyzkę oleju i dodajemy vegety wg uznania, dusimy aż do miękkości, jednak nie tak by się rozpadła! Składniki na leczo z cukini.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.