Sajgonki z rybą po grecku i porem. Niby po grecku, ale z Grecją wiele wspólnego nie ma:) Jest natomiast tak smaczna, że bardzo często pojawia się. Ryba po grecku to jedno z wielu tradycyjnych dań wigilijnych, smakuje równie dobrze przez cały rok. Rybę po grecku można podać jako zimną przystawkę lub gorący pożywny obiad z dodatkiem.
Super na codzienny obia jak i na imprezę z przekąskami na stole. Ja rybkę po grecku też próbowałam zrobić i mi wszyła nawet była trochę pikantna może papryki za dużo dodałam,ale była pyszna. Zastanawiam się tylko czy gdybym rybę najpierw zrobiła w panierce czy danie miałoby podobny smak czy by się popsuło. Ja również jak moja poprzedniczka polecam rybę po grecku.
Dania główne Ryba po grecku. Kalafior po grecku to danie, które istnieje naprawdę -to po prostu kalafior w pomidorach z cynamonem, zestawienie zaskakujące, ale bardzo ciekawe i smaczne. Dzisiaj jednak kalafior po grecku inaczej, bo na Wigilię dla osób, które ryb jeść nie chcą lub nie mogą. Dziś jednak kalafior po grecku.
Czyli danie, bazujące na rybie po grecku, gdzie rybę podmieniam na kalafior. Zakochałam się w tym daniu, bo smakuje po prostu super. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba. A może nie tylko dobrze zjeść, ale też lubisz, gdy jest smacznie i wartościowo? Mam na imię MaGda, a to jest mój skuteczny blog.
Krótkie, sprawdzone VIDEO PRZEPISY oraz PORADNIKI KULINARNE łączę ze skutecznym działaniem i świadomym odżywianiem. A przyrządza się ją bardzo szybko i można to zrobić na kilka sposobów. Przepis na rybę po grecku. Najlepiej komponuje się z pieczywem jednak solo również smakuje wyśmienicie. Do przygotowania ryby po grecku wykorzystaliśmy filet z mintaja.
Dzisiaj sajgonki z rybą po grecku i porem –absolutnie pyszne i sprawdzą się zarówno na codzienny obia jak i na imprezę z przekąskami na stole. Jak przyrządzić tradycyjną rybę po grecku? Zobacz sprawdzony przepis Brygidy Kosel. Po usmażeniu rybę przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na tłuszcz pozostały po smażeniu ryby wrzucamy pokrojone 3-cebule i czekamy aż się zeszklą.
Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Bardzo lubię rybę po grecku, robię ją dosyć często. Raz klasycznie, tak jak dorsza po grecku, a innym razem w nieco odchudzonej formie, bo dodaję rybę gotowaną w parowarze albo pieczoną w piekarniku.
I ta dzisiejsza jest właśnie z piekarnika. Wg mnie to znacznie mniej pracy niż przy klasycznej wersji, a efekt pyszny. Mięciutka, soczysta, biała ryba skryta pod przepyszną kołderką z warzyw.
Sprawdzą się zarówno na codzienny obia jak i na imprezę. Pomoc w zakresie dostępności. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni.
Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Osolony i popieprzony filet rybny podsmaża się na dobrze rozgrzanym oleju. Tradycyjne potrawy Wigilijne!
Rewelacyjna kapusta z grzybami, ryba po grecku i słodka kutia. Kto z Was nie może w kuchni obejść się bez TV albo radia?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.