wtorek, 23 października 2018

Jak marynować paprykę

Inspirowałam się przepise Zobacz więcej. Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Zajadam. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na minut, by ją sparzyć.


ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę, listka laurowego,ziele angielskie i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju.

Możemy się nią raczyć przez całą zimę. Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne. Poznaj przepis na marynowaną paprykę. Następnie pokrój na mniejsze kawałki.


Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Warto pozbyć się także białych włókien z wnętrza warzyw. Słoiki wyparzyć, wstawiając np. Czosnek i cebulę obrać oraz pokroić w piórka.

Marynowaną paprykę także możemy spotkać w często przygotowywanej sałatce ogórkowej, którą zna i lubi chyba każdy. To ona właśnie, pokazała mi jak robić paprykę konserwową, śliwki w occie i suszyła pieczarki. Kiedy będą lekko wklęsłe (ale nie zawsze jest to widoczne) i stawiające opór, słoiki będą ok. A kiedy pokrywka będzie się uginała pod naciskiem palca i ponownie odskakiwała w górę, to znak że coś jest nie tak. Taką paprykę najlepiej zjeść w pierwszej kolejności lub wymienić słoik lub pokrywkę i zaprawić od nowa.


Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Do każdego słoika wsypałam przyprawy. Skoro marynowaną paprykę można wykorzystać na wiele różnych s Zobacz więcej. Marynowana papryka jest pozycją obowiązkową na tegorocznej liście przetworów. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy.


Zgodnie z Kalendarzem Wzorowej Pani Domu paprykę powinno marynować się miesiąc temu, na koniec wakacji, ale wystarczy znaleźć w sklepie odpowiednio dorodne, ładne i mięsiste egzemplarze i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jeszcze zdążyć przed zimą. Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Warto użyć rożnych kolorów warzywa, aby weki ładniej się prezentowały.


Odstawiamy na bok i zabieramy się za zalewę. Do garnka wlewamy wodę, ocet, wrzucamy obraną cebulę, cukier, ziarenek ziela. Przygotować słoiki i nakrętki.


Zagotować wodę z octem i cukrem.

Zahartowaną paprykę wkładać do słoików. Wszystko zalać gotową zalewą. Opis przepisu: Autor: WINIARY Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek. Teraz wiesz, jak marynować paprykę z czosnkiem. To świetny przepis, którego będziesz używać przez więcej niż jeden sezon, zapisz go w książce kucharskiej.


Nie zapomnij również podzielić się nim ze znajomymi! Paprykę zanurzać w wrzątku na minuty. Prev Post Te marynowane papryczki to mistrzostwo smaku.


Spróbuj je przygotować a nie pożałujesz. Szukasz pomysłu na przetwory na zimę? Polecam marynowane papryczki chili. Szczególnie przypadną do gustu tym, którzy cenią sobie pikantne smaki. Jeśli więc lubisz kuchnię, której nie brak charakteru, ruszaj po słoiki i zabieraj się do dzieła.


Marynowane chili to gorący hit nawet na najbardziej mroźną zimę! Grzyby marynowane to jeden ze sposobów na to, aby zachować je na długo i korzystać z ich smaku długo po sezonie na grzyby. Dzięki marynowaniu grzyby zyskują lepszy smak - głównie dzięki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty