PANCAKES-AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI NA MAŚLANCE. Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Smażyć na niewielkiej ilości oleju ;przewracając placek w momencie kiedy na górnej części naleśnika pojawią się.
Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki (buttermilk) są delikatne i naprawdę puszyste. Podajcie je z sosem czekoladowym, syropem klonowym, konfiturą lub po prostu jak lubicie :-).
Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować. Przepis na amerykańskie naleśniki na maślance Drukuj przepis. Do miski wrzucamy jajka, mąkę i maślankę- miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy bez grudek.
Dodajemy łyżki oleju, mieszamy. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy pędzelkieolejem albo smalcem. Wlewamy odrobinę masy, rozprowadzamy ją na patelni i smażymy naleśniki.
Smażymy naleśniki po obu stronach.
Dodane przez Agunkaa w: Tylko o kuchni. To nie byly nalesniki po Polsku,tylko po Amerykansku,typowe grubsze i kruche,ale tylko wtedy kiedy podane sa zaraz po upieczeniu,bo maja sode i make ziemniaczana w ciescie,prosty przepis tak samo jak nasze tylko dodane te dwa. Naleśniki na maślance są bardzo podobne do tradycyjnych, lecz nieco innego w smaku i odrobinę grubsze. Warto wypróbować dla odmiany, jeśli w lodówce macie maślankę. Przepisy z kategorii naleśniki amerykańskie z maślanką.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Placuszki te bardzo często goszczą u mnie na śniadanie. Pancakes to grube, amerykańskie naleśniki w wersji mini. Wyjątkowo lubię ich wersję z borówkami, na które jest teraz sezon.
Miękkie, pulchne, rozpływające się w ustach naleśniki na maślance. Do ciasta dodałam starte jabłko przez co naleśniki robią się jeszcze bardziej lekkie i wilgotne. Możecie je zrobić jak ja i upiec amerykańskie pankejki, ale to ciasto sprawdza się również na upieczenie cienkich naleśników. Wypróbowałam już mnóstwo kombinacji na ciasto naleśnikowe, ale to okazało się wręcz idealne.
Naleśniki są niezwykle smaczne, puszyste i delikatne, a do tego bardzo elastyczne. Amerykańskie pancakes to chyba jedna z najlepszych propozycji na szybkie, łatwe, a przy tym pyszne śniadanie. To kolejny przepis na blogu, ponieważ uważam, że dobrych pankejków nigdy za wiele!
Spotkałam się z opinią, że tradycyjne pancakes robi się tylko na maślance. Poniżej przedstawiam dwie wersje przepisu na śniadaniowe naleśniki – tę oryginalną na maślance oraz wersję alternatywną, łagodniejszą w smaku gdy maślanki w lodówce brak a naleśniki by się jednak zjadło… Teraz tylko pozostaje zdecydować, co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem! Mój luby od zawsze uwielbiał naleśniki, a te które robi jego mama uważał zawsze za bezkonkurencyjne.
I jak tu nie podjąć takiego wyzwania? Oglądając kiedyś program kulinarny odkryłam znakomity przepis na tzw. Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz.
Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Szybkie placki amerykańskie - pancakes. Błyskawiczne do przygotowania ciasto na bazie kefiru, zawiera też mąkę, jajka i niewielką ilość oleju roślinnego.
Można użyć mieszanki mąk bezglutenowych. U mnie w domu sprawdzają się na szybkie śniadanie, każdy je lubi, ale ile osób w rodzinie tyle pomysłów na dodatki. Ostatnio robiłam pancakes z trochę innego przepisu, a dziś są naleśniki amerykańskie z maślanką. Dodatkowo zawierają sodę i maślankę. Puszyste, delikatne i przepyszne amerykańskie naleśniki.
Koniec, basta, brak słów. Czuję się spełniona w naleśnikowym świecie. Miałam piekielną ochotę na tradycyjne amerykańskie pancakes (pankjeki czyli naleśniki). Ohhhh, pamiętam, że gdy jeszcze nie miałam fizia na punkcie zdrowych zamienników w kuchni, robiłam je z białej mąki.
Mówi się, że nie ma amerykańskiego śniadania bez pancakes. Ponoć naleśniki te robi się na maślance, choć muszę przyznać, że w internecie czytałam różne zdania na ten temat. W przepisie, który przetłumaczył mi syn (z amerykańskiej strony), to właśnie maślanka była w roli głównej.
Puszyste pankejki, naleśniki amerykańskie, pancakes, nazw tych pysznych placuszków jest kilka. Wszyscy lubimy placki, naleśniki czy racuchy, które nieodłącznie kojarzą nam się z dzieciństwem. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Dodać jajko, cukier, olej oraz mąkę i wszystko dokładnie zmiksować. Następnie rozgrzać patelnie i usmażyć cienkie naleśniki.
Gotowe ciasto odstawić na ok minut. Z podanych składników wyszło mi naleśników. Czy ktoś się ze mną podzieli sprawdzonym przepisem na amerykańskie naleśniki na maślance? Zgubiłam gdzieś ten, z którego korzystałam do tej pory, więc szukam nowego, żeby go zapisać w kajecie już na zawsze.
Szukam przepisu, wg którego naleśniki będą puszyste, ale niezbyt zwarte.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.