czwartek, 11 października 2018

Przepis na kiełbasę własnej roboty

Robienie swojej własnej kiełbasy to wybór zdrowy i smaczny. Coraz mniej ufamy dużym producentom, a kiełbasy z ekologicznych gospodarstw często odstraszają swoją ceną. Zobacz jak zrobić smaczną i zdrową domową kiełbasę.


Specjalnie dla was wybraliśmy przepisy na domowe wędliny. Dodane przez gvlba w: Tylko o kuchni. Witam,czy ktoś z Was zna jakiś przepis na makaron własnej roboty?

Wędzenie kiełbasek w sprawdzonej grillo-wędzarniPrzygotowałam tym razem przepis na cienką kiełbasę wędzoną. Zrobiłam ją z indyczego fileta, bo wolę chude mięso, ale według tej recepty śmiało przyrządz Zobacz więcej. G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Ogrodnik w podróży. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na biała kiełbasa własnej roboty. Dzisiaj mój tata dzieli się z Wami przepisem na przepyszną kiełbaskę.


Wędzarnia póki co robocza na działce, ale zdaje egzamin świetnie. Biała kiełbasa własnej roboty - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy Doradcy Smaku.


Włożyć kiełbasę do wody o temperaturze stopni, zmniejszyć płomień pod garnkiem.

To błąd popełniany przez większość ludzi - kiełbasa wtedy pęka i jest wiórowata w smaku. Robiłam kiełbaske według Państwa rodzinnego przepisu i wyszła naprawde bardzo dobra, z uwagi na fakt ze lubimy całą gorczycę w mięsie prosze wybaczyć ale troszke zmodyfikowalam przepis dodając własnie do mięsa ziarna gorczycy nie tylko do zalewy jak to Państwo robicie #128522; ale z czystym sercem autorski przepis dziadka Tatka. Grzegorz Russak odwiedził przed świętami Mielec i tam zdradził przepis na białą kiełbasę.


Domowa, swojska kiełbasa to prawdziwy przysmak. W sklepie te, które przypominają domową, są bardzo drogie. Rozwiązaniem problemu jest przyrządzenie w domu własnej kiełbasy. Podajemy prosty przepis na domową swojską kiełbasę.


Zobacz także: Peklowanie mięsa: co to znaczy peklować mięso? Proponuję Wam, abyście spróbowali w warunkach domowych zrobić swoją własną, białą kiełbasę, której zrobienie wbrew pozorom nie jest zbyt pracochłonne, cena praktycznie nie odbiega od tej sklepowej, natomiast smakiem i jakością zdecydowanie ją przewyższa. Mięsa zmielić w maszynce do mielenia używając sitka o dużych oczkach ( 4-mm). Dodać wszystkie przyprawy oraz drobno posiekany czosnek. Wyrabiać ręcznie przez ok.


Odstawić do lodówki na minut aby mięso przeszło smakiem. Mięso myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki razem ze słoniną następnie mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Wodę źródlaną zagotować ostudzić ,sól wymieszać z resztą przypraw i dodać do wystudzonej wody ,dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek,wlać tak przygotowaną miksturę do mięsa i dokładnie wyrabiać ręką jak ciasto. Kuchenna Wyspa Smaków czyli terapeutyczny pamiętnik kulinarny. Super przepis, mama sobie zapisała i będą robić z tatą.


Karp wigilijny bez ości Magdy Gessler.

Ja także robię ją już od dwóch lat,częstuję teściową,mamę,sąsiadów,znajomych. W tym roku do robiących,a nie tylko degustujących dołączy także moja mama(do tej pory,albo mi pomagała,albo tylko jadła)z moją ciocią,która białej nie lubi,ale tą uwielbia! No i znajoma,która przeraziła się ilością świństwa w sklepowych. Pod presją mojej rodziny właśnie tę kiełbaskę robię najczęściej.


Jest to przysmak rodzinny ale jak mówi moja żona bardzo. Kupiłam je w supermarkecie, ale sprzedawca zapowiedział mi, że są bardzo cienkie i uzyskam z nich jedynie kiełbasę grubości kabanoska. Zrezygnowana objechałam jeszcze z trzy inne markety (chciałam grubszą kiełbasę mieć!), ale okazało sie, że wszędzie króluje jeden typ jelit “jelita cienkie z go Lasu” czy jakoś tak. Uda się, podaj tylko ten przepis, bardzo proszę – wycedziłem przez zaciśnięte zęby. Ale tam nie trzeba się dokładnie trzymać ani składników, ani ilości – stwierdziła już obrażona.


No dobrze, podaj mi proszę przepis. Trawa urosła, a sąsiedzi już skosili – weszła mi jak zwykle w słowo. Tym razem poznacie prosty przepis na domową kiełbasę Krakowską. Podaję przepis w sprawdzonej proporcji idealnej do przygotowania kg, kiełbasy Krakowskiej.


Składniki potrzebne do wykonania kiełbasy Krakowskiej. Jestem amatorem domowego masarstwa, samodzielnie wykonuję kiełbasy z przepisów znalezionych w internecie i książkach. JOANNA TARNOWSKA - Każdego trzeba namówić, żeby zrobił sobie w domu białą kiełbasę. Teraz przygotowaną wcześniej przędzą (szpagatem do celów spożywczych) o dług.


Kiełbasę napełniamy do chwili aż stanie się b. STARE PRZEPISY KULINARNE: Peklowana wieprzowina kl. Stary Dobry Smak Wędlin wg. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Przepis i jak zrobić smaczną i bez chemii swojską kiełbasę, kiełbasę parówkową.


Film instruktażowy bez zbędnego show.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty