piątek, 26 października 2018

Leczo z cukini i parówek

Sól Pieprz Słodka i ostra papryka w proszku Kamis Olej. Cukinie obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem ,obierz ze skóry i pokrój w ćwiartki. Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje.


Parówki budzą wiele emocji.

Znakomita część dostępnych na rynku zawiera składniki, których w dobrym produkcie być nie powinno. Jednak coraz więcej firm oferuje parówki naprawdę wysokiej jakości, dlatego czytajcie etykiety. Może niezbyt zdrowe chociaż to zależy jakie wybierzemy parówki.


Składniki: 500g pieczarek 500g parówek Pomidory w pus Zobacz więcej. Sprawdź przepis na leczo z parówek! Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu.


Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na pozostałym tłuszczu na złoty kolor. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj. Dodane przez magdzior w: Tylko o kuchni.

Ja znam tylko jeden przepis na sałatkę z pieczarek, z jajkiem, cebulą i majonezem. Leczo to węgierskie danie przygotowywane na kilka sposobów. Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej.


Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Więcej niż przepisów. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii leczo z parowek. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu.


Zeszklij na patelni z odrobiną oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego. Warzywa przełóż do głębokiego garnka i zagotuj z wodą lub bulionem warzywnym. Dla uzyskania lepszego smaku podlej leczo winem białym lub czerwonym. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.

Polecam podawać leczo z bagietką. Czas przygotowania: min. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy.


Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Przygotuj wcześniej wysoką patelnię oraz duży garnek z przykrywką. Nie raz były filmiki co w nich jest ale takie filmiki można nakręcić o wszystkim a wtedy musielibyśmy nic nie jeść.


Leczo z kabaczka i parówek, krok po kroku. Ja staram się czytać skład i jak już kupuję to w miarę te najlepsze ze sporą ilością mięsa w mięsie. Co do dania to można je. Dzisiaj zrobiłam na obiad i kolację leczo z cukinii, takie proste i smaczne.


Przygotowane w kilka minut leczo z cukinii będzie dla nas posiłkiem na cały dzień. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Ja dzisiaj wrzucam przepis na leczo z parówkami. Pachnące troszkę dymem i wakacjami.


Bawcie się wszyscy co ja jadę na.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty