Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Naleśniki możesz podawać po amerykańsku, polane syropem klonowym. Możesz również posypać je cynamonem i serwować w towarzystwie konfitury.
Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować. Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz.
Pancakes – przepis na naleśniki amerykańskie. Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Dobry przepis dla kogoś komu nie wychodzą naleśniki.
Ja osobiście robię je już od kilku lat i właściwie robię je całkowicie na oko… dodaję trochę wody, trochę mleka, soli i innych przypraw na jakie akurat mam chęć. Dodane przez Agunkaa w: Tylko o kuchni. To nie byly nalesniki po Polsku,tylko po Amerykansku,typowe grubsze i kruche,ale tylko wtedy kiedy podane sa zaraz po upieczeniu,bo maja sode i make ziemniaczana w ciescie,prosty przepis tak samo jak nasze tylko dodane te dwa skladniki i. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.
Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Puszyste placuszki pancakes prosto z USA: zobacz przepis na amerykańskie naleśniki! Zrobisz je nie tylko na słodko, ale również na słono. Zobacz, co zrobić, aby zawsze wyszły idealne!
Jedyna różnica to środek spulchniający, czyli proszek do pieczenia bądź soda. Ten składnik zadba o ich lekkość. Wtórować mu będzie maślanka, którą można zastąpić mleko. Powstało więc wiele odmian tego dania, które znacznie się od siebie różnią. Przedstawiamy Państwu przepis na amerykańskie naleśniki, znanych jako pancakes.
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej. Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą. Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się. Następnie z ciasta smażymy na maśle placki, muszą być rumiane z obu stron. Każdy placek polewamy syropem owocowym lub klonowym i układamy na siebie piętrowo.
To doskonały pomysł zarówno na danie główne bądź deser ale chyba najbardziej pasują do śniadania. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Co prawda ostatnio opracowałam swój przepis na naleśniki amerykańskie metodą na oko i wyszły przepyszne, to jednak sądzę, że zapiszę sobie Twój przepis i kiedyś wypróbuję, bo różni się on od mojego.
Newsletter smaków życia. Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera. Ulubiony przepis czytelników!
Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników. Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe! Amerykanie podają pancakes z bekonem i syropem klonowym, ale jeśli chcesz, możesz je zjeść z dowolnym ulubionymi dodatkiem - słodkim bądź wytrawnym. Przepyszne, delikatne i niezwykle proste w wykonaniu.
Ciasto musi się ze sobą „przegryźć” przez godzinę lub zostawiamy na noc w lodówce i rano tylko smażymy. Genialny pomysł dla osób, które uwielbiają i celebrują śniadania. Przyznaję się, że naleśniki jakie smażyłam do tej pory nie były idealne, zwykle wychodziły za , ciężkie i niezbyt smaczne. Aż wreszcie spróbowałam nieco innej metody ich przygotowania.
A mianowicie dodałam o połowę mniej mąki niż zazwyczaj i pozwoliłam ciast u naleśnikowe mu odpocząć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.