Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy).
Dodane przez Elifia w: Tylko o kuchni. W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makowiec zawijany z gotowej masy makowej. Luuudzie… co ja się nie naczytałam opinii, że gotowa masa makowa jest taka zła i niedobra.
Nie wszyscy jednak mają. Tego pysznego makowca szykuję zazwyczaj na Święta, jednak warto skusić się na taki wypiek również na inne okazje. To prosty i szybki przepis na makowiec. Można też użyć gotowej masy makowej z puszki.
Domowy makowiec nie tylko wspaniale wygląda, ale i smakuje nieziemsko. Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy? Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. I na kolejne święta też.
Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko. W końcu pomysł na super wilgotny makowiec. Przyznam się szczerze, ze robiłam go z gotowej masy na B. Przepis na makowiec z gotowej masy z puszki.
Powiązane przepisy: makowiec;. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu.
Lista przepisów na makowiec z gotowej masy makowej z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Cukry Proste.
Najprostszy makowiec (z gotowej masy makowej) 114. Obiecany przepis na wspaniałą masę makową do makowca. Na powierzchni ciasta rozkładamy masę makową oraz bakalie i zawijamy w roladkę.
Składniki: jajek szklanki mąki szklanki cukru kostki margaryny łyżek oleju puszka masy makowej. Najczęściej przybierają postać zawijanej strucli z ciasta drożdżowego i maku. Też piekłam ten niesamowity tort makowy na święta i …. Ciasto bez którego wielu z Was nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia - makowiec zawijany, w moim regionie nazywany struclą z makiem.
Ponieważ wiem, że chętnie sięgacie po szybkie przepisy i proste ciasta, przygotowałam dwie wersje nadzienia. Jedno z gotowej masy makowej z puszki i drugie tradycyjne, przygotowane z maku parzonego. Masa makowa: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć na podpieczony spód. Masa serowa: Białka oddzielić do żółtek. Miękkie masło należy utrzeć z cukrem i nadal miksując - dodawać po żółtku, a następnie porcjami łączyć z twarogiem.
Dodać budyń, aromaty i na końcu ostrożnie wmieszać uprzednio ubitą. Mięciutki i bardzo wilgotny, tradycyjny makowiec zawijany. Popularny wypiek na Boże Narodzenie i Wigilię. Z przepisu wychodzą aż makowce. Jeśli to zbyt duża ilość, to można nadmiar zamrozić.
Pamiętaj, że przed pieczeniem ciast z większą ilością maku masę warto wymieszać z ubitymi na sztywno białkami jajek. Masa makowa z ubitymi białkami nie kruszy się po upieczeniu i jest zwarta. Pani Doroto makowce przepyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.